Anderlecht gaat hard onderuit op Kortrijk en start met 2 op 12

Zaterdag 17 augustus 2019 - 19:50   I   door Redactie

Anderlecht heeft een nieuwe pijnlijke nederlaag geleden. Paars-wit ging met 4-2 onderuit bij KV Kortrijk na een doldwaze tweede helft. Anderlecht heeft na vier speeldagen amper twee punten.

In de eerste helft had Anderlecht de wedstrijd onder controle. De bezoekers speelden goed voetbal, gaven geen kansen weg en via een doelpunt van Samir Nasri - na een uitstekende aanval - stond RSCA ook op voorsprong.

Kortrijk kwam gretiger uit de kleedkamer en na een overtreding van Kayembe ging de bal op de stip. Mboyo zette de penalty om: 1-1. Nauwelijks vier minuten later strafte Kage een enorme dekkingsfout bij Anderlecht af. Lang kon Kortrijk niet genieten van de voorsprong, want na een penaltyfout op Chadli kon Vlap scoren vanaf de stip.

4-2

Toch klom Kortrijk opnieuw op voorsprong. Het rammelde langs alle kanten achterin bij RSCA. Mboyo tikte de 3-2 binnen en nadien maakte Karel D'Haene op schitterende wijze er nog 4-2 van.

Poll: Zal Anderlecht Play-off 1 halen?