'Kompany maakt zich na dramatische start niet populair bij Coucke'

'Kompany maakt zich na dramatische start niet populair bij Coucke'
Zondag 18 augustus 2019 - 13:30   I   door Redactie

Het gaat voorlopig niet goed met RSC Anderlecht. Zelfs de terugkeer van Vincent Kompany helpt paars-wit voorlopig niet aan goede resultaten. Intern is het zelfs al wat onrustig bij Anderlecht.

Als speler-manager heeft Kompany flink wat invloed binnen Anderlecht. Zo besliste hij - meer dan wie ook bij paars-wit - de voorbije weken welke spelers de kern moesten komen versterken.

Daarnaast was het ook Kompany die besliste om spelers als Sven Kums, Adrien Trebel en Thomas Didillon aan de kant te schuiven. Voorzitter Marc Coucke en co lieten Kompany begaan. Toch stelden ze zich ook al vragen bij de keuzes van Kompany. Coucke en Michael Verschueren vinden immers dat de beste Kums nog steeds zijn plaats heeft bij Anderlecht.

"Kompany is te koppig"

Maar toch houdt Kompany vast aan zijn principes. En zelfs een 2 op 12 lijkt daar geen verandering in te brengen. "Neen, Vincent Kompany heeft altijd zijn eigen weg gevolgd, overtuigd van zijn gelijk en is te koppig om toegevingen te doen", schrijft Het Nieuwsblad.

De krant heeft overigens wel begrip voor de keuzes van Kompany. "Waarom zou hij toegevingen doen? Als je voor een visie staat, moet je die verdedigen", besluit HNB. Benieuwd of Coucke en co er net zo over denken...

Poll: Vind jij dat Coucke moet ingrijpen?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024