"Dit is de échte reden waarom Eden Hazard niet speelt bij Real Madrid"

Zondag 18 augustus 2019 - 20:45   I   door Redactie

Eden Hazard zag de start van het nieuwe seizoen bij Real Madrid aan zijn neus voorbij gaan. De Rode Duivel viel uit met een hamstringblessure en daar zijn enkele duidelijke redenen voor.

"Tijdens de voorbereiding verrichten voetballers veel fysiek werk op training”, vertelt sportdokter José González bij AS. “Daarbovenop komt het vele reizen, lang wachten op de luchthaven, constant veranderen van tijdzone en noem maar op. Allemaal factoren die niet bevorderlijk zijn voor het lichaam en uiteindelijk een blessure kunnen veroorzaken.”

Stress

Daar blijft het evenwel niet bij. Gonzalez denkt dat er ook stress in het spel is. “Hazard komt ook in een nieuwe omgeving terecht en kan niet wachten om zich te bewijzen in Madrid. Dat leidt tot stress, wat ook het risico op een spierblessure verhoogt. Real moet de situatie goed opvolgen, zodat het niet erger wordt."

"Ze mogen niet te veel druk zetten en Hazard vooral niet té snel laten hervatten. Anders zou zijn lichte spierblessure opeens een aanslepend probleem kunnen worden voor maanden", besluit Gonzalez.

Poll: Denk jij dat er bij Real Madrid te veel druk is op Eden Hazard?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid  I  voetbal

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024