Grote problemen voor duel van Antwerp: "Onveilig door Club Brugge-hooligans"

Grote problemen voor duel van Antwerp:
Zondag 18 augustus 2019 - 22:15   I   door Redactie

Er is al jaren sprake van een serieuze rivaliteit tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC. Nu Antwerp Europees aan de bak moet tegen AZ Alkmaar, zorgt die rivaliteit voor grote problemen.

AZ kan niet in zijn eigen stadion spelen en was daarom van plan om uit te wijken naar het stadion van ADO Den Haag. Zover zal het niet komen. "De gemeente Den Haag vindt het niet verantwoordelijk dat de kans aanwezig is dat ADO supporters fans van Antwerp gaan opzoeken", schrijven lokale media.

In Den Haag vrezen ze dat de harde kern van Club Brugge en die van ADO Den Haag - ze zijn bevriend - de handen in elkaar gaan slaan en de meegereisde fans van Antwerp zullen opzoeken rond het stadion. Het gemeentebestuur wil het risico niet nemen dat hooligans van Club en Antwerp slaags zouden raken in Nederland.

AZ zal nu uiteindelijk uitwijken naar Enschede, waar het in het stadion van Twente mag spelen. Daar zou het wél veilig zijn.

 

"De fans van FC Antwerp zijn rivalen van die van Club Brugge. Supporters van Brugge zijn weer bevriend met ADO Den Haag. Dit zou mogelijk confrontaties op kunnen leveren"

Poll: Vind jij het nodig om het duel te verplaatsen?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  AZ  I  ADO Den Haag  I  voetbal

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024