Degryse zet Kompany keihard op zijn plaats: "Hij denkt dat echt, hé"

Degryse zet Kompany keihard op zijn plaats:
Maandag 19 augustus 2019 - 21:00   I   door Redactie

Voorlopig is het project dat Vincent Kompany bij RSC Anderlecht op poten aan het zetten is weinig succesvol. Na een teleurstellende 2 op 12 krijgt de speler-manager van paars-wit dan ook de wind van voren.

Analist Marc Degryse - nochtans een believer - zet Kompany nu zelfs keihard op zijn plaats. "Kompany is ook maar een mens, al is hij nog zo'n goede voetballer. Maar volgens mij denkt Kompany dat hij God is. Tijdens de komende interlandperiode heeft een trainer normaal gesproken twee weken om intensief met zijn ploeg te trainen, maar Kompany gaat met de Belgische nationale ploeg op pad om te spelen tegen San Marino en Schotland en speelt daarna zijn testimonial in Manchester", steekt Degryse van wal in Het Laatste Nieuws.

Volgens Degryse is Kompany zich aan het vergalopperen. "Sommige mensen vinden het lekker om het druk te hebben, maar soms kan het ook te veel zijn. Kompany moet daar maar eens goed over nadenken. Alles heeft zijn limiet. Als een andere verdediger de fouten had gemaakt die hij heeft gemaakt, zou Kompany hem op de bank gezet hebben. Stel dat het een andere centrale verdediger was geweest - neem nu Milic of Lawrence - dan hadden we toch eens serieus met hem gelachen. Dan lag hij onder vuur."

"Hij kan als trainer onmogelijk tevreden zijn over wat hij als speler laat zien"

"Kompany moet zichzelf nu natuurlijk niet naast de ploeg gaan zetten, hé. Integendeel. Maar hij moet er wel voor zorgen dat hem dit niet meer overkomt. Want als Kompany eerlijk is, dan kan hij als coach niet tevreden zijn over de voetballer. Natuurlijk moet Kompany niet stoppen met voetballen, maar het moet wel echt snel verbeteren. Als hij eerlijk is, kan hij als trainer onmogelijk tevreden zijn over wat hij als speler laat zien", besluit Degryse.

Poll: Vind jij dat Kompany te veel hooi op zijn vork neemt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024