Vanhaezebrouck over Genk-Anderlecht: "Ik denk dat zij winnen"

Vanhaezebrouck over Genk-Anderlecht:
Woensdag 21 augustus 2019 - 09:30   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck verwacht dat Anderlecht gaat winnen op Racing Genk. Dat zou wel een grote verrassing zijn na de 2 op 12 van paars-wit.

"Die 2 op 12 van Anderlecht is zorgwekkend, daar kan je niet omheen", laat Vanhaezebrouck optekenen in Het Nieuwsblad. "Toch zie ik vooruitgang in het spel. Ik zie al veel meer infiltraties vanuit het middenveld en vanop de flank. Met Kompany en nu ook Sandler hebben ze twee verdedigers die over een vrij goeie lange bal beschikken en zo de lopende mensen kunnen bedienen."

"In het begin speelden ze enkel kort-kort-kort, nu zit er veel meer lengte in het spel en zie je steek- en gelifte ballen in de rug van de verdediging", vervolgt Vanhaezebrouck. "Chadli blijkt bovendien een schot in de roos, die gaat veel bijbrengen. Kompany, Chadli, Vlap, Nasri ook: dat zijn toch meerwaardes tegenover vorig seizoen. Ik vind dat ze nu gewapend zijn om mee te doen voor die tweede plaats."

Verrassende voorspelling

"De eerste grote test komt er vrijdag aan, tegen Genk, die andere club die zijn start toch wat gemist heeft. Niet onlogisch, want de trainer koos eieren voor zijn geld en het is niet zo dat Mazzu een voltallige kampioenenploeg heeft geërfd", stelt Vanhaezebrouck.

"Het is de eerste topmatch dit seizoen en ik denk dat de druk toch vooral bij Genk ligt. Als het verliest, is dat al de tweede keer in eigen huis. Bij Anderlecht lijken ze van binnenuit geen druk te leggen, dus dat komt Kompany en co. goed uit. Als ze op voorsprong komen, raken ze misschien in een flow waardoor ze dat fysieke probleem kunnen omzeilen. Ik geef hen alleszins veel kans om te winnen", verrast de oud-coach van paars-wit.

Poll: Denk jij ook dat Anderlecht zal winnen op Genk?

TAGS  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  v24  I  voetbal

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024