Tienkoppig Standard wint in extremis en pakt leidersplaats

Zondag 25 augustus 2019 - 19:54   I   door Redactie

Standard is voorlopig de nieuwe leider in de Jupiler Pro League. De ploeg van Michel Preud'homme won in eigen huis met 2-1 van KV Kortrijk. De overwinning had wel heel wat voeten in de aarde, want Standard speelde zeventig minuten met tien na de uitsluiting van Maxime Lestienne.

Halverwege de eerste helft liep Lestienne tegen rood. En zeggen dat hij een minuut ervoor nog voor de 1-0 had gezorgd. De VAR kwam evenwel tussenbeide omdat Lestienne met de hand had gescoord.

Scheidsrechter Boucaut past de letter van het reglement toe, gaf Lestienne geel en die mocht zo gaan douchen. Hij had immers in de openingsfase al geel gekregen voor een belachelijke schwalbe.

Standard zet scheve situatie toch nog recht

Kortrijk kwam steeds beter in de match en rond het halfuur klom het zelfs op voorsprong. Ocansey kopte de perfecte voorzet van D'Haene tegen de netten. Een ijskoude douche voor Standard.

In de tweede helft ging Standard met tien man, maar met de ingevallen Carcela, op zoek naar puntengewin. In de slotfase brak Kortrijk alsnog. Eerste kopte Laifis een corner binnen en enkele minuten later zette Carcela zijn maatje Amallah op weg naar de 2-1 en de leidersplaats in de Jupiler Pro League.

Poll: Is dit een verdiende zege voor Standard?