'Voetbalbond overweegt om drastisch in te grijpen bij Anderlecht en Kompany'

'Voetbalbond overweegt om drastisch in te grijpen bij Anderlecht en Kompany'
Maandag 26 augustus 2019 - 11:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht en Vincent Kompany zijn gewaarschuwd. De Belgische Voetbalbond (KBVB) overweegt om stappen te ondernemen als blijkt dat Kompany zich boven de wet wil stellen.

Kompany ging eerder deze zomer als speler-manager - en de functies van trainer neemt hij er ook bij - aan de slag bij Anderlecht. Tot op heden ging Kompany, die nog niet over alle diploma's beschikt om T1 te mogen zijn, zijn boekje nog niet te buiten. Zijn blessure kan nu echter roet in het eten gooien.

Het Nieuwsblad meldt dat de Belgische Voetbalbond Kompany komende zondag, tijdens de klassieker tegen Standard, goed in de gaten gaat houden. Volgens de reglementen mag Kompany niet actief coachen en moet Simon Davies dat doen. Als Kompany zijn boekje te buiten gaat, zal de KBVB niet aarzelen om in te grijpen.

"Niemand mag boven de wet staan"

"Bij de voetbalbond zijn ze op hun hoede. De constructie speler-manager is al op het randje en niemand mag boven de wet staan. De voetbalbond zag vrijdag in Genk alleszins al enkele opmerkelijke zaken. Zo werd genoteerd dat Kompany na zijn blessure - vanop een frigobox - richtlijnen uitdeelde aan spelers. Dat zijn de taken van een coach-met-diploma, niet van een geblesseerde speler", schrijft Het Nieuwsblad nog.

In het verleden greep de Voetbalbond al in bij KV Kortrijk, toen Karim Belhocine er het roer overnam van Johan Walem. Belhocine beschikte toen nog niet over alle diploma's om T1 te zijn. KVK stelde toen Patrick Dewilde aan als 'alibi-T1' en vervolgens stuurde de KBVB een waarnemer om te zien wie de actieve coaching voor zijn rekening nam.

Poll: Vind jij het goed dat Voetbalbond dit van dichtbij opvolgt?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024