9 man van Antwerp na knotsgekke wedstrijd uitgeschakeld

Donderdag 29 augustus 2019 - 22:07   I   door Redactie

Antwerp is uitgeschakeld in Europa. Na een verdienstelijke wedstrijd verloor het na verlengingen van AZ met 1-4. De Great Old beëindigde de wedstrijd met negen. Eerder was de heenwedstrijd nog op een 1-1-gelijkspel geëindigd.

Antwerp begon met veel vuur aan de wedstrijd en kreeg in de eerste helft als enige team kansen. Onder meer Refaelov liet de kans op de 1-0 liggen. Tot overmaat van ramp kreeg Dieumerci Mbokani in de slotfase van de eerste helft een domme tweede gele kaart. Zo moest Antwerp nog meer dan een helft met tien verder.

Antwerp kwam meer onder druk te staan na de rust. AZ koos tegen een man minder uiteraard vol voor de aanval, want de Alkmaarders moesten scoren. Toch was het Antwerp dat bij een perfect uitgevoerde counter op voorsprong klom. Lamkel Zé kopte het leer perfect binnen. Nadien ging hij het doelpunt buiten het veld vieren en dat had hij beter niet gedaan. Hij kreeg er immers een tweede gele kaart voor waardoor Antwerp nog meer dan een kwartier met z'n negenen verder moest. Vanaf dan werd het helemaal eenrichtingsverkeer. Het was letterlijk pompen of verzuipen voor de Great Old.

Nog vier tegengoals

In de 90ste minuut slikte Antwerp echter de gelijkmaker van Calvin Stengs. In de verlengingen was Antwerp een vogel voor de kat. Ferdy Druijff maakte er 1-2 van en wat later zorgde Koopmeiners vanaf de stip voor de 1-3. Uiteindelijk werd het nog 1-4 via Albert Gudmundsson.

Poll: Had Antwerp de kwalificatie verdiend?