'Kompany dreigt Anderlecht plots zwaar in de problemen te brengen'

'Kompany dreigt Anderlecht plots zwaar in de problemen te brengen'
Vrijdag 30 augustus 2019 - 09:30   I   door Redactie

Vincent Kompany dreigt RSC Anderlecht zwaar in de problemen te brengen. De speler-manager is geblesseerd, maar meer dan ooit is er nu veel te doen omtrent zijn dubbelrol.

Dé vraag in aanloop naar de match tegen Standard, is waar Kompany zondag plaats zal nemen. Hij mag volgens de regels op de bank zitten, maar niet actief coachen. Hetzelfde geldt als Kompany zich in de tribunes zet. Hij mag te allen tijde communiceren met de bank, maar wederom niet actief coachen. Doet hij dat wél, dan brengt hij Anderlecht zwaar in de problemen.

“Het zou fantastisch zijn om hem met zijn expertise naast mij op de bank te hebben, maar regels zijn regels”, zegt Simon Davies in Het Nieuwsblad. “Hij zal in het sta­dion zitten. En er zal zeker contact met hem zijn. Eigenlijk verandert er niets. We hebben stafleden op de bank én in de tribune die vanuit dat oogpunt ook instructies geven. We zullen nu een extra paar ogen hebben.”

Zaak voor de Licentiecommissie

"Net daar wringt het schoentje. Niets verbiedt Kompany in de dug-out te zitten. Als speler, als teammanager, desnoods als materiaalman, het kan zomaar. Maar dan moet hij zich wel zo gedragen. Bij de bond houden ze zijn gedrag nauwlettend in de gaten. Davies heeft namelijk het verplichte trainers­diploma, Kompany niet. Als echter kan worden aangetoond dat Kompany zich gedraagt als de hoofdcoach en de regels dus worden omzeild, wordt dat een zaak voor de Licentie­commissie", waarschuwt Het Nieuwsblad.

"En dan maakt het niet uit of hij zich voordoet als materiaalman op de bank of in de tribune naast de walkietalkie zit. Een geblesseerde speler die vanuit de tribune aanwijzigingen geeft aan de bank is du jamais vu en dus per definitie verdacht. De oplossing is dat Kompany het benodigde Pro ­Licence-diploma kan voorleggen, behaald in België of elders, of minstens kan aangeven dat hij ingeschreven is. Dan vormt zich geen probleem", besluit de krant.

Poll: Vind jij het kunnen dat Kompany coach is van Anderlecht zonder dat hij over de nodige diploma's beschikt?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  Standard  I  v24

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024