Herbeleef Deadline Day: Club Brugge en Antwerp halen uit, Anderlecht doet niets

Herbeleef Deadline Day: Club Brugge en Antwerp halen uit, Anderlecht doet niets
Dinsdag 03 september 2019 - 00:03   I   door Redactie

De transfermarkt is officieel gesloten. Het werd een zeer boeiende transferperiode met forse transfers. Op de valreep versterkte Club Brugge zich nog met twee spelers en ook Antwerp haalde er nog vier. Anderlecht deed geen transfers meer.

00:07 KV Mechelen heeft de transfer van Geoffry Hairemans aangekondigd. De middenvelder komt over van Antwerp FC.

00:00 De transfermarkt is officieel gesloten. Mogelijk worden er nog wel enkele transfers meegedeeld die net voor middernacht werden afgerond.

23:42 Charleroi leent Jérémy Perbet uit aan Oud-Heverlee Leuven.

23:41 Anderlecht laat nu zelf weten dat er geen transfers meer komen.

23:07 Het is officieel: Mauro Icardi wordt door Inter uitgeleend aan Paris Saint-Germain.

23:04 Geofry Hairemans is in Mechelen gearriveerd. De middenvelder gaat er een contract ondertekenen. Hij komt over van Antwerp.

22:46 De transfer van Faris Haroun naar AA Gent gaat niet door. De middenvelder blijft gewoon bij Antwerp.

22:29 Racing Genk verhuurt doelman Nordin Jackers aan Waasland-Beveren. WB heeft ook een aankoopoptie.

22:17 Moeskroen heeft zich versterkt met Aleix Garcia. De Spaanse middenvelder wordt gehuurd van Manchester City.

21:51 Het is intussen rond: Olivier Dhauholou wordt door Anderlecht verhuurd aan Waasland-Beveren.

21:48 Eupen heeft zich nog versterkt met Oliver Verdon. De verdediger komt over van Alaves. Vorig seizoen was hij een vaste waarde bij de Franse tweedeklasser Sochaux. Hij gaat nu eerst ervaring opdoen bij Eupen alvorens bij Alaves zijn kans te wagen.

21:42 KV Mechelen en Geoffry Hairemans hebben een akkoord een contract tot 2022 plus een extra seizoen. KV Mechelen heeft een ultiem bod gedaan, het is nu wachten op de reactie van Antwerp.

21:31 Abdoulay Diaby verlaat Sporting Lissabon en trekt naar Besitkas. Ook Standard toonde belangstelling in de voormalige aanvaller van Club Brugge.

21:01 AA Gent meldt het vertrek van Lucas Schoofs. Hij verhuist naar het Nederlandse Heracles Almelo.

20:54 Antwerp verhuurt nog twee spelers met een optie tot aankoop. Bolingi en Nazaryna verlaten de club. Bolingi trekt naar Eupen en Nazaryna probeert in eigen land bij Karpaty Lviv meer speelminuten te verzamelen.

20:52 Waasland-Beveren wil zich versterken met Olivier Dhauholou. De club wil de spits huren van Anderlecht en de onderhandelingen lopen daarover.

20:50 Volgens HLN zou Anderlecht helemaal geen spits meer halen op deze deadline day. Daardoor moet Isaac Kiese Thelin ook blijven en vervalt zijn transfer naar FC Kopenhagen.

20:12 Xavi Molina verlaat na één jaar Eupen. Hij gaat aan de slag bij de Spaanse derdeklasser FC Cordoba.

19:44 De transfers van Hairemans (naar KV Mechelen) en Haroun (naar AA Gent) komen mogelijk nog in orde voor middernacht.

19:28 De deal is rond: AA Gent leent Franko Andrijasevic een jaar uit aan Rijeka.

19:14 Atlético Madrid leent Nikola Kalinic voor een jaar uit aan AS Roma. De Kroatische spits is nog maar een seiozen aan de slag bij Atlético.

18:42 Het Nieuwsblad meldt een akkoord tussen Antwerp en Wesley Hoedt. De 25-jarige verdediger wordt voor een jaar gehuurd van Southampton, met een optie tot definitieve aankoop.

18:41 Het heeft er alle schijn van dat John Guidetti de nieuwe spits van Anderlecht wordt. De Zweedse aanvaller zou zijn transfer aan het afronden zijn bij RSCA.

18:37 Keylor Navas heeft Real Madrid verlaten. Hij trekt naar PSG. Dat maakte de Franse kampioen zopas bekend. Alphonse Aréola maakt de overstap in de omgekeerde richting.

18:36 Club Brugge leent Brendan Schoonbaert uit aan Lommel SK. De Belgische jeugdinternational gaat bij de club uit 1B op zoek naar speelminuten.

18:32 Yannick Bolasie zal niet terugkeren naar Anderlecht. Hij staat volgens La Dernière Heure op het punt om bij Sporting Lissabon te tekenen.

18:01 Antwerp heeft drie nieuwe aanwinsten voorgesteld. Zinho Gano en Manuel Benson komen over van Genk. Die eerste wordt gehuurd met aankoopoptie. Voorts tekende ook Steven Defour een contract voor één seizoen.

17:46 Intussen bevestigt Haroun aan Het Nieuwsblad dat Antwerp de transfer voorlopig tegenhoudt. "Ik keer nu even terug naar mijn hotel. Voorlopig moet ik afwachten. Dit wordt boven mijn hoofd beslist", klinkt het. 

17:23 Mbaye Diagne zal het rugnummer 10 dragen bij Club, Eder Baltana krijgt het nummer 3.

17:22 Faris Haroun toont boze gezichtjes op zijn Instagram Stories. Zou er een kink in de kabel gekomen zijn en de transfer naar AA Gent zijn afgesprongen? Afwachten...

16:52 Moeskroen heeft zich versterkt met de Belgische Italiaan Lillo Guarnier. De 17-jarige keeper komt over van de jeugd van AC Milan en tekende een contract voor twee seizoenen.

16:50 De transfer van de 25-jarige Nederlander Wesley Hoedt (Southampton) naar Antwerp is voor 99 procent rond.

16:41 Abdoulay Diaby (ex-Club Brugge) is momenteel in Istanboel. Hij gaat aan de slag bij Besiktas en trekt dus niet naar Standard.

16:21 Lokeren haalt AA Gent-speler Giorgi Beridze binnen. De Georgische aanvaller komt over op huurbasis met aankoopoptie. Eerder haalde Gent al het 17-jarige talent Mbayo weg bij Lokeren.

16:19 Batshuayi heeft met een rake tweet laten weten niet naar Anderlecht te gaan. Daar kan je hier meer over lezen.

16:14 Franko Andrijasevic laat aan HNB-journalist Stefan Smet weten dat hij allicht naar Rijeka verhuist. "Als alles goed gaat, teken ik bij mijn ex-club voor één jaar. Het zou gaan om een huurdeal, maar ik wacht nog rustig af."

16:02 Juventus huurt Jerome Boateng van Juventus. Daar is een akkoord over, maar de aankondiging zou nog even op zich laten wachten.

16:00 Chelsea kan niet bevestigen dat er onderhandelingen lopen met Anderlecht over Michy Batshuayi. De zaakwaarnemer van de spits ontkent het gerucht.

15:53 Lokeren huurt Giorgi Beridze tot het einde van het seizoen van AA Gent. Lokeren speelde eerder op de dag Dylan Mbayo kwijt aan Gent, maar heeft nu dus al een vervanger beet. De 1B-club bemachtigde ook een aankoopoptie.

15:45 Wilfried Bony, eerder deze zomer nog in beeld bij Anderlecht, zet zijn carrière wellicht verder in de Premier League. Brighton & Hove Albion is van plan om de transfervrije Ivoriaan een deal voor te schotelen.

15:43 Antwerp maakt werk van de komst van Zinho Gano, Manuel Benson en Steven Defour. Die laatste legde al een inspanningstest af in het ziekenhuis, terwijl Gano en Benson al medische testen hebben afgelegd. Het is wel nog steeds wachten op de handtekeningen van de drie spelers. Om 17.30 uur houdt Antwerp een persconferentie.

15:40 Geoffry Hairemans wil weg bij Antwerp en kan naar KV Mechelen en KV Kortrijk. Eén probleem: Antwerp houdt voorlopig het been stijf. De tijd tikt weg, en dat is in het nadeel van Hairemans.

15:34 Adrien Trebel vertrekt mogelijk toch nog bij Anderlecht. Hij zou naar zijn ex-club Nantes kunnen.

15:30 Niet alleen Michy Batshuayi, maar ook Stefano Okaka (Watford), John Guidetti (Alaves), Paolo Guerrero (Internacional) en Papiss Cissé (Alanyaspor) zijn in beeld om de nieuwe spits van Anderlecht te worden. 

15:21 Antwerp wil nog af van Amara Baby en Sambou Yatabaré. Eerstgenoemde zag een overgang naar STVV afspringen, terwijl er voor Yatabaré geen interesse is.

15:15 Hans Vanaken vertrekt niet meer bij Club Brugge. Hij werd deze zomer meermaals aan een buitenlandse club gelinkt, maar blijft bij Club.

15:09 Bobby Duncan, het 18-jarige neefje van Steven Gerrard, gaat Liverpool verlaten. De beloftevolle aanvaller leefde in onmin met Liverpool en forceerde een vertrek. Duncan verkast voor 2 miljoen euro naar Fiorentina. Verder bedong Liverpool nog een doorverkooppercentage van 20 procent.

15:05 Seydou Doumbia, de ex-spits van onder meer CSKA Moskou, AS Roma en Sporting, zette zijn krabbel bij het Zwitserse FC Sion.

15:00 Juventus heeft de komst van Christian Eriksen nog niet opgegeven, maar bij Tottenham proberen ze het onderste uit de kan te halen. Een transfer op Deadline Day lijkt dan ook niet evident.

14:58 Jonathan Bolingi gaat Antwerp nog verlaten. Hij past niet meer in de plannen van trainer Laszlo Bölöni en is op weg naar Eupen.

14:55 Paul Pogba lijkt uiteindelijk nergens heen te gaan. Hij verkondigde na afloop van het vorige seizoen dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Na maanden geflirt met Real Madrid en Juventus, zal de Franse wereldkampioen uiteindelijk bij Manchester United blijven.

14:52 Verschillende clubs hoopten Phil Foden op uitleenbasis weg te halen bij Manchester City, maar daar komt niets van in huis. De Engelse landskampioen wil zijn goudhaantje niet verhuren.

14:50 Lovre Kalinic begeeft zich naar de uitgang bij Aston Villa. De Engelse promovendus zal de ex-doelman wellicht een seizoen uitlenen. Er is interesse vanuit Frankrijk en Duitsland.

14:44 AA Gent onderhandelt met de transfervrije Habib Habibou. Die legde reeds zijn fysieke testen af en een deal lijkt slechts een kwestie van tijd.

14:32 Antwerp heeft een akkoord met Wesley Hoedt. De Nederlander komt over van Southampton, waar hij mocht opkrassen.

14:30 Omdat het dossier-Bolasie nogal complex is, zou Anderlecht alles uit de kast willen halen om Michy Batshuayi binnen te halen. Het is afwachten of de spits iets voelt een verhuis naar Brussel.

14:16 Galatasaray zou van plan zijn om nog een niet te weigeren bod uit te brengen op Emmanuel Dennis. Bij Club Brugge willen ze de Nigeriaan liever niet kwijt.

14:07 Club Brugge zou wat zien in Ryan Kent, een belofte van Liverpool. De 22-jarige aanvaller lijkt echter eerder op weg naar het Schotse Rangers, waar Steven Gerrard trainer is.

14:04 Anderlecht zou aan Yannick Bolasie denken. Hij zou het spitsenprobleem van Anderlecht nog kunnen oplossen.

13:59 AA Gent heeft Dylan Mbayo (17) vastgelegd. De jongeling komt over van Lokeren en is een aanwinst voor de toekomst.

13:33 Er was even sprake van een ruildeal tussen Barcelona en Juventus, waarbij Ivan Rakitic en Federico Bernardeschi van club zouden ruilen. Zover komt het echter niet, heeft Juventus laten weten.

13:22 Fiorentina hoopt Rodrigo De Paul weg te plukken bij Udinese. La Viola heeft 30 miljoen euro veil voor de Argentijn.

13:07 Sunderland huurt Laurens De Bock tot het einde van het seizoen van Leeds United.

12:54 KV Kortrijk en KV Mechelen azen op Geoffry Hairemans, maar Mechelen ligt in poleposition om de aanvallende middenvelder over te nemen van Antwerp. Hairemans wil de club van zijn hart verlaten omdat hij er te weinig aan spelen toekomt.

12:52 Mauro Icardi is wel degelijk op weg naar PSG. De Parijse topclub zou het Argentijnse woelwater voor één seizoen huren van Inter. Icardi leeft al een hele poos in onmin met Inter en zijn fans en mag er dan ook weg.

12:45 Javier Hernandez, kortweg Chicharito, verlaat West Ham United en gaat aan de slag bij Sevilla. Dat maakte de club bekend.

12:43 Dejan Lovren werd in verband gebracht met een overstap naar de Serie A, maar de Kroaat blijft uiteindelijk gewoon bij Liverpool.

12:39 Thibaud Verlinden, de zoon van gewezen Club Brugge-doelman Dany, gaat Stoke City wellicht verlaten voor Bolton.

12:30 Wordt Michy Batshuayi de nieuwe spits van Anderlecht? Hij is een dure vogel, maar komt bij Chelsea niet meteen in de plannen van trainer Frank Lampard voor. Een uitleenbeurt zou een oplossing kunnen zijn.

12:23 AA Gent haalt wellicht de 17-jarige Dylan Mbayo weg bij 1B-club Lokeren.

12:11 Keylor Navas is van PSG. Alphonse Aréola maakt de omgekeerde beweging en wordt bij Real Madrid tweede doelman achter Thibaut Courtois.

12:00 Club Brugge heeft via zijn officiële kanalen laten weten dat Mbaye Diagne en Eder Balanta de troepen van Philippe Clement komen versterken.

11:45 Thomas Meunier zou op weg zijn naar Juventus, dat de Belg wil betrekken in een ruildeal met Mattia De Sciglio.

11:30 Abdoulay Diaby begeeft zich naar de exit bij Sporting Clube de Portugal. Hij kan naar Besiktas, maar ook Standard toont interesse.

11:24 Eupen huurt aanvaller Adalberto Penaranda, Venezolaans international, tot het einde van het seizoen van Watford.

11:15 Mbaye Diagne is ondertussen in Brugge, waar hij nog zal onderhandelen met Club Brugge en medisch gekeurd moet worden.

11:08 Adrien Trebel brengt Anderlecht in een lastig parket. Hij heeft Al-Shabab afgewezen en lijkt niet meer weg te geraken.

11:01 Henrikh Mkhitaryan gaat Arsenal inruilen voor AS Roma. De Armeen is al in Italië en de deal met Roma is bijna rond.

10:51 Manchester United heeft de overbodige Matteo Darmian aan Parma verkocht.

10:44 Jérôme Boateng heeft beslist om bij Bayern München te blijven. Hij verkast niet naar Juventus.

10:32 Stefano Okaka werd genoemd bij Anderlecht, maar zou nu op weg zijn naar het Turkse Besiktas. De Italiaanse spits is overbodig bij Watford.

10:19 Alen Halilovic ruilt Standard wellicht nog in voor Heerenveen. Bij Standard heeft hij geen uitzicht op veel speelminuten.

10:05 Faris Haroun is momenteel in Gent, om er medische testen af te leggen bij AA Gent. Wellicht volgt er snel witte rook omtrent een deal. Haroun wil weg bij Antwerp, waar hij nog één jaar onder contract ligt maar geen verlenging kreeg.

09:45 Antwerp wil niet alleen Steven Defour, Zinho Gano en Manuel Benson strikken, het maakt ook werk van de komst van Wesley Hoedt. De 25-jarige Nederlander kan en wil weg bij Southampton, dat twee jaar geleden nog 16 miljoen euro betaalde voor hem aan Lazio.

09:30 Tottenham zou nu plots willen meewerken aan een uitleenbeurt van Victor Wanyama. De Keniaan kan naar zijn ex-club Celtic. Een overgang naar Club Brugge zou ook nog kunnen, maar blauw-zwart is bezig met het afronden van de komst van Eder Balanta.

09:18 Mauro Icardi lijkt Inter dan toch nog te verlaten. Hij werd aangeboden bij Paris Saint-Germain, dat overweegt om een bod uit te brengen.

09:14 Nordin Jackers (KRC Genk) en Louis Verstraete (AA Gent) staan op het verlanglijstje van Waasland-Beveren. De rode lantaarn wil de spelers graag nog huren.

09:00 Zinho Gano en Manuel Benson (KRC Genk) tekenen in principe bij Antwerp. Voor Benson zou Antwerp om en bij de 3 miljoen euro betalen, Gano zou gehuurd worden.

09:00 Jelle Vossen lijkt Club Brugge nog te gaan verlaten. Door de nakende komst van Mbaye Diagne is Vossen opnieuw overbodig bij Club. Moeskroen ligt op de loer om de spits te huren.

08:52 Juventus mikt na het uitvallen van Giorgio Chiellini nog op een nieuwe verdediger. Jérôme Boateng (Bayern München) zou in poleposition liggen om Chiellini te vervangen, al is ook Shkodran Mustafi (Arsenal) in beeld.

08:45 Alexis Saelemaekers zat op een zijspoor bij Anderlecht en kon zijn carrière verderzetten bij Antwerp. Of het zover komt is nog maar de vraag, want na zijn sterke prestatie tegen Standard zou Saelemaekers gewoon bij paars-wit willen en kunnen blijven.

08:21 Isaac Kiese Thelin gaat Anderlecht nog verlaten. Hij is op weg naar de Deense topclub FC Kopenhagen.

08:15 Jan Vertonghen gaat nergens heen. De Rode Duivel blijft bij Tottenham. Een overstap naar Club Brugge of Bayer Leverkusen is niet aan de orde.

08:00 Geoffry Hairemans gaat Antwerp nog verlaten. Dat heeft hij zelf aangekondigd. KV Mechelen en KV Kortrijk strijden om de diensten van de spelmaker.

07:45 Nu Anderlecht met zekerheid achter het net vist in het dossier-Diagne, moet het halsoverkop op zoek naar een andere spits. Wellicht zal Michael Verschueren een oud dossier heractiveren.

07:00 Anderlecht hoopt nog af te geraken van acht overbodige spelers. Het gaat om Thomas Didillon, Davy Roef, Edo Kayembe, Adrien Trebel, Alexandru Chipciu, Kenny Saief, Knowledge Musona en Emmanuel Sowah.

02:30 Club Brugge staat op een zucht van een akkoord met Mbaye Diagne. Club zal de spits huren van Galatasaray, mét aankoopoptie.

00:30 Marouane Fellaini keert voorlopig niet terug naar de Belgische competitie. Er was even sprake van een overgang naar Antwerp, maar Fellaini voelt zich goed in China.

00:15 Steven Defour is wel écht op weg naar Antwerp. Hij onderhandelde zondag al met het bestuur en woonde de match tegen Zulte Waregem bij. Een deal lijkt slechts een kwestie van tijd.

00:08 Mbaye Diagne zou de nieuwe spits van Anderlecht worden, maar terwijl de onderhandelingen in een afrondende fase zaten, sprong de deal alsnog af. Diagne praat nu met... Club Brugge. Blauw-zwart wil er graag nog een aanvaller bij. Anderlecht gaat nu op zoek naar een andere (top)spits.

00:01 Niet Victor Wanyama (Tottenham), maar wél Eder Balanta (FC Basel) gaat de nieuwe nummer 6 van Club Brugge worden. De onderhandelingen met eerstgenoemde sprongen af. Balanta is het (veel goedkopere) alternatief voor Wanyama.

Poll: Wie heeft tijdens deze transferperiode de beste zaken gedaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  v24

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024