"De Rode Duivels kunnen het EK winnen volgend jaar"

Zondag 08 september 2019 - 20:00   I   door Redactie

Walter Meeuws is van mening dat de Rode Duivels op het EK van 2020 eindelijk moeten oogsten. Zelf haalde hij met België de finale van het EK in 1980. Dat moet deze generatie ook kunnen, zo zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

"Het is hem voor deze generatie allemaal te doen om het EK zelf", aldus de oud-international tegenover Het Laatste Nieuws. "Voor de jongens die derde werden op het WK moet het Europees kampioenschap van 2020 de bekroning worden."

"Het is het moment voor deze getalenteerde generatie om een prijs te pakken. Het WK 2022 wordt al moeilijker, want dan komt er stilaan toch een wisseling van de wacht aan. Van de huidige verdediging blijft er over drie jaar jaar misschien nog maar één over. Voor die jongens is het nu het moment."

"Finale winnen"

"Mannen als Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zullen langer meegaan, maar ook voor hen wordt het EK hét moment om hun geweldig talent te verzilveren met een prijs", vervolgt Meeuws. "Dat is geen kwestie van druk zetten, want deze generatie Rode Duivels legt daar ook zelf de lat. Als wij destijds de finale al konden halen, dan moet deze generatie die finale ook kunnen winnen."

Poll: Heeft Walter Meeuws gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I  v24

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024