Martinez ziet 3 piepjonge opvolgers voor Witsel bij Rode Duivels: “Ik volg hen”

Martinez ziet 3 piepjonge opvolgers voor Witsel bij Rode Duivels: “Ik volg hen”
Maandag 09 september 2019 - 13:00   I   door Redactie

Als de EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino iets heeft duidelijk gemaakt, is dat de Rode Duivels op dit moment niet over vervangers voor Eden Hazard en Axel Witsel beschikken. Een nieuwe Hazard staat er nog lang niet klaar, maar aan de opvolging van Witsel wordt druk gewerkt.

Roberto Martinez beseft dat Witsel van groot belang is voor de Rode Duivels. "Axel zorgt voor de balans in onze ploeg. Wij spelen met veel offensief talent - zeven of acht jongens willen aanvallen -, wat het risico op een counter verhoogt. Wel, dan is Axel iemand die slim meteen ziet waar het probleem ligt en tussenkomt" aldus Martinez in Het Laatste Nieuws.

"Fans zien niet altijd de enorme waarde van Axel. Maar hij zorgt ervoor dat andere spelers hun job kunnen doen. Ik beschik in de selectie niet over een natuurlijke vervanger voor Axel", legt de bondscoach ook de vinger op de wonde.

Beloften

Een probleem waaraan gewerkt wordt, dat is wel duidelijk. Het is goed mogelijk dat Martinez iemand weghaalt bij de beloften. "Ik volg twee, drie jongens die met hard werken in aanmerking komen voor doorstroming", benadrukt de Spanjaard. Volgens HLN doelt Martinez op Albert Sambi-Lokonga (19, Anderlecht) en Orel Mangala (21, VfB Stuttgart). Dante Rigo (20, PSV/Sparta Rotterdam) zou de derde kunnen zijn.

Poll: Wie is volgens jou op termijn de beste opvolger voor Witsel?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Borussia Dortmund  I  Anderlecht  I  voetbal

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024