Kwade Jelle Van Damme haalt fors uit: "Dat is hypocriet"

Kwade Jelle Van Damme haalt fors uit:
Maandag 09 september 2019 - 19:30   I   door Redactie

Sporting Lokeren verloor tijdens het voorbije weekend met 4-0 van Virton. Een pijnlijke nederlaag, waardoor de Waaslanders na vijf speeldagen achterblijven met één schamel punt. Zomeraanwinst Jelle Van Damme is niet te spreken over de huidige gang van zaken, maar laat het hoofd niet hangen.

"Ik ben kwaad, ontgoocheld en teleurgesteld", tekende Sporza op uit de mond van Van Damme. "Het is simpel, we staan op de laatste plaats. Je kunt daar uren over discussiëren, maar op een of andere manier zal dat wel terecht zijn."

"Je krijgt niets gratis in het leven"

"Het probleem is dat als je in die situatie zit, in de hoek waar de klappen vallen, dan is het heel moeilijk om daar uit te geraken", beseft Van Damme. "Je kunt nu twee dingen doen: je kunt het kopje laten hangen of je kunt blijven gaan en erin blijven geloven. Je raakt hier alleen maar uit door wedstrijden te winnen."

Van Damme zelf laat het hoofd niet hangen. "Het is nu makkelijk om elkaar verwijten te maken, maar daar schiet niemand iets mee op. We moeten als groep samenblijven, op een bepaald moment zal het wel keren. Je krijgt niets gratis in het leven, je moet ervoor werken en dat moeten we nu doen."

(Lees verder onder de foto)

"Ik vond de scheids zwak"

Afsluiten deed Van Damme met een woordje over Frederik Geldhof, de scheidsrechter bij het duel in Virton. Die zag niet dat aan het eerste doelpunt van de thuisploeg hands voorafging. "Ik zou de beelden nog eens moeten zien, maar mijn gevoel zei dat het hands was, ja. 

"Een VAR had dit doelpunt kunnen afkeuren. Al is dat hypocriet van mij, want ik ben daar eigenlijk tegen. Nu zou het handig geweest zijn, maar het is wat het is. We kunnen de tijd niet terugdraaien. Ik vond de scheids wel zwak. Dat mag ik toch zeggen, hé? Dat is mijn mening", besloot Van Damme.

Poll: Denk jij dat Lokeren volgend seizoen opnieuw in 1A zal spelen?

TAGS  I  Lokeren  I  Virton  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024