Corruptieonderzoek: Henrotay opgepakt, deze Anderlecht-transfers zijn verdacht

Corruptieonderzoek: Henrotay opgepakt, deze Anderlecht-transfers zijn verdacht
Woensdag 11 september 2019 - 19:00   I   door Redactie

Christophe Henrotay, de zaakwaarnemer van onder meer Thibaut Courtois, Youri Tielemans en Kevin Mirallas, is opgepakt in Monaco. Dat gebeurde in het kader van een nieuw onderzoek naar corruptie in het voetbal.

RTBF meldt dat gisteren en vandaag verschillende huiszoekingen werden verricht in Monaco (4), Luik (2) en Londen (1). Twee mensen werden gearresteerd op verdenking van witwassen en omkoping in verband met transfers van voetballers. De federale officier van justitie bevestigde de arrestaties, maar wil niet meer commentaar kwijt.

Eén van de mensen die werd opgepakt, is dus Christophe Henrotay. Hij is de makelaar van onder meer Courtois, Tielemans en Mirallas. Momenteel zou Henrotay ondervraagd worden door de lokale politie. 

Huiszoekingen bij Anderlecht en KBVB

De huiszoekingen kaderen volgens RTBF in het kader van een operatie die in april van dit jaar werd geopend. Toen vonden al huiszoekingen plaats bij Anderlecht en de Belgische Voetbalbond (KBVB).

Bij de huiszoeking op het oefencomplex van Anderlecht waren de speurders in april voornamelijk op zoek naar meer informatie over de transfer van Aleksandar Mitrovic. De Serviër verkaste in 2015 voor 15 miljoen euro van Anderlecht naar Newcastle United, maar niet alles zou toen volgens het boekje verlopen zijn.

Update 11/9 - 19:00

Het Nieuwsblad meldt dat de aanhouding van Henrotay ondertussen ook officieel is. "Een Porsche, een Ferrari, een Range Rover, een boot, twee appartementen en zeven miljoen euro werden in beslag genomen", schrijft de krant. De aanhouding van Henrotay kwam tot stand na een onderzoek dat al sinds vorig jaar loopt.

Verdacht Anderlecht-transfers

"Het gevolg van een strafklacht met burgerlijke partijstelling van Peter Smeets, begeleider van voetballers en ex-werknemer van Henrotay", verduidelijkt Het Nieuwsblad. "Volgens de klacht van Smeets bij het gerecht van Tongeren zijn in de transfers van Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Romelu Lukaku - ex-cliënten van Henrotay - miljoenen euro’s achtergehouden door Henrotay via vennootschappen in het buitenland. Henrotay werd er ook van verdacht hetzelfde te hebben gedaan met de transfer van aanvaller Mitrovic van Anderlecht naar Newcastle."

Poll: Vind jij dat Courtois en co van makelaar moeten veranderen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024