'Zó denkt Roberto Martinez over EK-selectie voor Hans Vanaken'

'Zó denkt Roberto Martinez over EK-selectie voor Hans Vanaken'
Woensdag 11 september 2019 - 15:00   I   door Redactie

Er was de voorbije dagen al flink wat te doen rond Hans Vanaken (27). De spelmaker van Club Brugge werd opnieuw opgeroepen voor de nationale ploeg, maar speelde zowel tegen San Marino als tegen Schotland niet één minuut.

Een beslissing van Roberto Martinez die voor flink wat commotie zorgt. Journalist Koen Van Uytvange kan Martinez niet goed volgen. "Het is niet te snappen", stelt hij in Het Nieuwsblad. "Martinez kiest toch voor spelers die op clubniveau presteren? Maar sinds ­Vanaken een jaar geleden voor het eerst werd opgeroepen mocht hij slechts twee keer invallen. De laatste keer tegen IJsland, in november vorig jaar. Twee keer voor Eden ­Hazard."

"Sindsdien niets. Niet tegen Kazachstan, niet tegen Cyprus en ook nu niet. Als Hazard, Mertens en De Bruyne fit zijn, is dat logisch. De plaatsen zijn te duur. Maar net nu Eden Hazard geblesseerd is, was dit het geknipte moment om Vanaken in te zetten. Omdat tussen de linies voetballen, in de rug van Lukaku, hem zo gegoten zit als een nieuw paar schoenen", neemt Van Uytvange het op voor de sterspeler van Club Brugge.

"Vanaken vult die positie ­natuurlijker in dan ­Januzaj of ­Origi"

"Speelden de voorbije dagen wel op die positie: zekerheden De Bruyne en Mertens, plus Origi, Januzaj, Verschaeren én Raman. Maar dus geen Vanaken (of Trossard). Dan is de conclusie dat het belonen van debutanten Verschaeren en Raman in een non-wedstrijd belangrijker is dan Vanaken verder ­testen. En dat Origi en ­Januzaj hoger in de pik­orde staan en dus dichter bij een EK-selectie. Terwijl Vanaken die positie met zijn ­vista ­natuurlijker invult dan ­Januzaj of ­Origi", besluit Van Uytvange.

Al is de deur toch nog niet helemaal dicht voor Vanaken. Stiekem mag de Club-speler misschien toch nog dromen van een EK-selectie. "Het is alleen te begrijpen als Martinez vindt dat ­Vanaken zijn vuurproef al doorstond en hij nu enkele andere ­namen van zijn lijstje ­wilde schrappen. Indien dat zijn opzet was, is het geslaagd. En dan heeft ­Vanaken het geluk dat hij in tegenstelling tot Januzaj en Origi niet door de mand viel in San ­Marino."

Poll: Vind jij dat Martinez Vanaken moet meenemen naar het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024