Vincent Kompany zorgt voor ergernis bij Anderlecht: "Het is arrogant"

Vincent Kompany zorgt voor ergernis bij Anderlecht:
Woensdag 11 september 2019 - 18:00   I   door Redactie

Vincent Kompany is sinds het begin van dit seizoen terug van weggeweest bij RSC Anderlecht. Als speler-manager wil hij 'zijn' club - met oogstrelend voetbal - opnieuw naar de top leiden.

In het recente verleden verleden was het goede voetbal af en toe zoek in het Constant Vanden Stockstadion. Onder Kompany wil Anderlecht dezelfde weg als het Manchester City van Pep Guardiola inslaan. Niet vanzelfsprekend.

"Het Anderlechtpubliek is al sinds de jaren met het champagnevoetbal onder Pierre Sinibaldi gevoelig voor verzorgd spel", schrijft Sport/Voetbalmagazine"Tijdens de eerste Europese wedstrijd onder Vanhaezebrouck, nochtans een klinkende nederlaag tegen het PSG van Neymar en Kylian Mbappé, reageerden de tribunes van het Astridpark enthousiast op het voetbal dat werd geserveerd door een Sporting dat het spelen in handen durfde te nemen, ook tegen een Europese reus."

"Het is een zekere mate van arrogantie"

Volgens het weekblad zorgt de manier van voetballen onder Kompany ook voor flink wat ergernis. Vooral bij buitenstaanders dan. "Het is een zekere mate van arrogantie die onvermijdelijk door de aderen van de club stroomt en die Kompany en Simon Davies sterken in hun keuze voor balbezit als richtlijn in hun voetbalproject."

Poll: Vind jij het voetbal van Anderlecht arrogant?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024