Kompany brengt Anderlecht serieus in de problemen: “Dit blijft niet duren”

Kompany brengt Anderlecht serieus in de problemen: “Dit blijft niet duren”
Woensdag 11 september 2019 - 22:00   I   door Redactie

Er rust veel hoop op de schouders van Vincent Kompany. Iedereen die RSC Anderlecht een warm hart toedraagt, wil dat het project van speler-manager slaagt bij paars-wit. Al brengt Kompany zijn ploeg wel in de problemen met zijn specifieke aanpak.

"Het voetbal van Anderlecht is tot in de puntjes geometrisch en dus per definitie voorspelbaar", schrijft Sport/Voetbalmagazine"Na enkele wedstrijden en systematisch herhaalde combinaties weten alle tegenstanders waar de passes van Philippe Sandler of Vincent Kompany zouden moeten terechtkomen. Ze hebben allemaal kunnen zien dat Sieben Dewaele in balbezit de verdedigende linie verliet om zich naast de nummer 6 te zetten, die voor hem staat, om zo een 3‑2‑2‑3 te vormen."

Volgens het weekblad gaat het voetbal van Kompany Anderlecht in de problemen brengen. "Het verrassingseffect blijft niet duren. Om de tegenstander uit verband te spelen moet men het dus niet hebben van sluwheid maar van de superieure kwaliteiten van de offensieve sector, die door balcirculatie in de best mogelijke omstandigheden moeten gebracht worden. Het is daar dat Anderlecht sinds het seizoensbegin de voornaamste problemen ondervindt."

Zorgelijk cijfer

"Na vijf competitiewedstrijden lag het gemiddelde balbezit op 63 procent - cijfers vergelijkbaar met de Europese topclubs - en het aantal geslaagde passes op 632 per match, maar dat leidde gemiddeld tot slechts vier schoten binnen het kader per wedstrijd. Kortom, paars-wit had ruim 150 passes nodig om de doelman van de tegenstrever te verontrusten. Een zorgelijk cijfer", besluit Sport/Voetbalmagazine.

Poll: Denk jij dat de aanpak van Kompany de juiste is voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024