Onwaarschijnlijk: 'Van Holsbeeck probeerde Anderlecht aan hém te verkopen'

Onwaarschijnlijk: 'Van Holsbeeck probeerde Anderlecht aan hém te verkopen'
Vrijdag 13 september 2019 - 09:30   I   door Redactie

Marc Coucke ging eind 2017 geheel verrassend aan de haal met RSC Anderlecht. De Belgische zakenman won het pleit van onder meer Paul Gheysens (Antwerp) en televisiemaker Wouter Vandenhaute. Maar er was, via Herman Van Holsbeeck, nog iemand in de running.

De Franstalige krant La Capitale weet dat Van Holsbeeck, die de voorbije nacht in de cel doorbracht, Anderlecht graag in de handen van de steenrijke Alisher Usmanov had zien terechtkomen. De Russische miljardair was even geïnteresseerd in paars-wit, maar bracht uiteindelijk geen bod uit.

Een fameuze streep door de rekening van Van Holsbeeck. Samen met de inmiddels beruchte spelersmakelaar Christophe Henrotay dacht Van Holsbeeck immers flink wat geld te verdienen aan de overname van Anderlecht.

(Lees verder onder de foto)

Commissie van 10% voor Henrotay (en Van Holsbeeck)

Als Usmanov Anderlecht uiteindelijk zou gekocht hebben, had Henrotay een commissie van 10% op het totaalbedrag kunnen verdienen. Een kwart van die 10% zou dan voor Van Holsbeeck geweest zijn.

Henrotay en Van Holsbeeck deden hun best om het toenmalige Anderlecht-bestuur in de richting van Usmanov te duwen, maar ze werden in snelheid gepakt door Marc Coucke. In het grootste geheim bereidde hij een bod voor op de club.

Eens Coucke daadwerkelijk een bod had uitgebracht, geraakte alles in een stroomversnelling. Coucke kreeg de club in handen en kort na zijn aanstelling moest Van Holsbeeck beschikken. Maar het had dus helemaal anders kunnen lopen voor Anderlecht...

Poll: Vind jij dat Van Holsbeeck nog een nieuwe kans moet krijgen in het voetbal

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024