'Herman Van Holsbeeck zit écht in vieze papieren'

'Herman Van Holsbeeck zit écht in vieze papieren'
Vrijdag 13 september 2019 - 13:00   I   door Redactie

Herman Van Holsbeeck (64), de gewezen manager van RSC Anderlecht, werd donderdag opgepakt door de politie. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en private omkoping. Van Holsbeeck bracht de nacht door in de cel en wordt vandaag wellicht officieel in verdenking gesteld.

Volgens de informatie die Het Nieuwsblad heeft, is de kans ontzettend groot dat Van Holsbeeck vandaag officieel in verdenking wordt gesteld van witwaspraktijken en private omkoping. "Van Holsbeeck lijkt écht in vieze papieren te zitten", windt de krant er geen doekjes om. "Voor de huidige voetbalmakelaar is het al de derde keer op amper 11 maanden tijd dat hij uitleg moet verschaffen over zijn manier van transfers doen gedurende zijn veertien jaar als manager bij paars-wit."

"De eerste twee keer werd hij verhoord in het kader van Operatie Propere Handen, onder andere over zijn nauwe banden met Mogi Bayat. Telkens mocht hij nadien huiswaarts en werd hij niet in verdenking gesteld. Deze keer gaat het om de uitwas van de zaak tegen de woensdag in Monaco aangehouden voetbalmakelaar Christophe Henrotay. En deze keer lijkt hij wèl in vieze papieren te zitten. Het was ook de eerste keer dat hij thuis werd opgehaald en onder lichte dwang mee moest."

Zichzelf verrijkt zonder dat iemand op de hoogte was

"Een welingelichte bron stelt dat hij vandaag, na een passage bij onderzoeksrechter Michel Claise, allicht wel officieel verdacht zal worden van witwaspraktijken en private omkoping. In mensentaal: zich hebben verrijkt zonder dat iedereen aan de tafel met wie hij een deal sloot daarvan op de hoogte was", voegt Het Nieuwsblad er nog aan toe.

Poll: Denk jij dat Van Holsbeeck schuldig is?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024