"Hij zal de tweede stemronde van de Gouden Schoen winnen"

Maandag 23 januari 2017 - 11:22   I   door Redactie

Voor Jacques Sys is José Izquierdo de grote favoriet om de Gouden Schoen te winnen. Toch is het nog niet helemaal een gelopen race.

"José Izquierdo was zonder twijfel de beste speler van het kalenderjaar 2016", zegt Izquierdo. "Ik blijf het wel een vreemde formule vinden om een speler te belonen op basis van twee verschillende seizoenen... maar dat is een andere discussie. Izquierdo was de bepalende man in het behalen van de kampioenstitel en zal dus zeker veel punten scoren in de eerste stemronde."

"Dit seizoen startte hij wat minder, maar toch was hij nog geregeld beslissend met zijn flitsen van klasse", vervolgt Izquierdo. "Ruud Vormer speelde over het hele jaar gezien misschien regelmatiger, maar ik vrees dat hij langs Waalse zijde weinig stemmen zal krijgen. Hij is het soort voetballer dat minder tot de verbeelding spreekt."

"Izquierdo is de spectaculairste voetballer in onze competitie. Alleen hij verdient die Gouden Schoen. Lukasz Teodorczyk zal in de tweede stemronde ook wel flink wat punten behalen, wellicht zelfs winnen, maar dat zal niet genoeg zijn voor het totaal, vermoed ik."

TAGS  I  Lukasz Teodorczyk  I   José Izquierdo

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024