Vanhaezebrouck is het beu en schiet naar Kompany: “Gewoon afschaffen”

Vanhaezebrouck is het beu en schiet naar Kompany: “Gewoon afschaffen”
Maandag 16 september 2019 - 07:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht liep zondagnamiddag opnieuw tegen een nederlaag aan. Deze keer toonde Royal Antwerp FC zich sterker dan paars-wit en werd het 1-2. Analist Hein Vanhaezebrouck is het beu dat Anderlecht maar blijft vasthouden aan de principes van Vincent Kompany.

“Ik zie dit Anderlecht in play-off 1 geraken, maar daar géén rol van betekenis spelen als het om de hoofdprijzen gaat", vertelt Vanhaezebrouck bij Play Sports. "Het eerste wat Anderlecht nu moet gaan doen, is kansen creëren. We lachen er misschien wel mee, maar dat is nu écht de uitdaging voor Anderlecht.”

“Je kan 60, 65 of zelfs 70% balbezit hebben, maar daar win je geen wedstrijden mee. En als ze dat bij Anderlecht niet gaan inzien, tja… Bij het doelpunt van Antwerp trapte Saelemaekers de bal niet in de lucht omdat hem dat is ingegeven door de technische staf.”

"Realistisch gaan voetballen"

“Dan zeg ik: gewoon je principes afschaffen en realistisch gaan voetballen", krijgt Kompany een veeg uit de pan. "Op den duur is iedere tegenstander zo goed ingesteld op hoe Anderlecht speelt, dat het iedere keer in de problemen komt.”

Poll: Vind jij dat Kompany zijn aanpak bij Anderlecht moet veranderen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024