Sterk Moeskroen wint opnieuw en nestelt zich tussen Club Brugge en Gent

Zondag 15 september 2019 - 22:22   I   door Redactie

Moeskroen en KV Kortrijk mochten zondagavond speeldag 7 in de Jupiler Pro League afsluiten. Moeskroen toonde zich tijdens de streekderby sterker dan de bezoekers en hield de drie punten thuis.

Tijdens de eerste helft was Moeskroen heer en meester. Kortrijk had het niet onder de markt met de Henegouwers en op slag van rust werd het bij een corner 1-0 via verdediger Queiros.

Kort na rust kregen Les Hurlus een uitgelezen kans om hun voorsprong te verdubbelen. Rougeaux kreeg de bal tegen de arm en na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Bruzzese onderscheidde zich echter en stopte de inzet van Allagui.

Rood voor Rougeaux

Kortrijk probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar twintig minuten voor tijd verdween de hoop van KVK als sneeuw voor de zon. Rougeaux liep domweg tegen een tweede gele kaart aan en zo moesten de bezoekers met tien man verder.

Dat brak de mannen van Yves Vanderhaeghe zuur op: Aleix Garcia maakte er snel na de uitsluiting van Rougeaux 2-0 van en zo mochten de boeken dicht. Moeskroen nestelt zich door deze zege in de top van het klassement, tussen Standard, Club Brugge en AA Gent. Straf.

Poll: Denk jij dat dit Moeskroen play-off 1 kan halen?