Gert Verheyen waarschuwt topspeler van Club Brugge: "Hij moet echt oppassen"

Gert Verheyen waarschuwt topspeler van Club Brugge:
Maandag 16 september 2019 - 10:30   I   door Redactie

Club Brugge won afgelopen zaterdag met 0-2 van stadsgenoot Cercle Brugge. De ploeg van Philippe Clement kwam nooit echt in de problemen tegen 'De Vereniging', maar niet iedere Club-speler maakte een goede indruk.

Zo bleef een wel érg bleke David Okereke na één helft in de kleedkamer. Analist Gert Verheyen waarschuwt de Nigeriaanse spits: "Okereke moet oppassen", steekt Verheyen van wal in Het Nieuwsblad. "Zijn vervanging was begrijpelijk, want de spits was quasi onzichtbaar. Hij telde slechts zeven fatsoenlijke balcontacten. Drie daarvan waren passes die hij teruglegde."

"De vier andere keer raakte hij de bal kwijt. Zo had hij met een simpele pass over acht meter Diatta moeten aanspelen en alleen voor doel zetten. Okereke gaf de bal echter in de voeten van Dabila. Daar vloeide uiteindelijk de kans van Saadi uit. Na een ander balverlies op eigen helft volgde het schot van Stef Peeters."

"Hij kan zich zo'n offday niet al te vaak meer permitteren"

"Een excuus kan wel zijn dat Cercle met vijf achterin speelde en Okereke in de eerste helft voortdurend tegen drie centrale verdedigers moest opboksen", merkt Verheyen terecht op. "Na de rust speelde Club met Dennis én Openda centraal in de aanval. Maar nadat hij als een ­raket uit startblokken schoot met vier goals in drie competitiewedstrijden, staat hij nu al een maand droog."

"Dat kan een spits wel eens overkomen, maar de concurrentie voorin is groot. Met Openda - die goed inviel, maar wel had moeten scoren - en de komst van Diagne kan hij zich zo'n offday niet al te vaak meer permitteren", besluit Verheyen.

Poll: Wie moet volgens jou de eerste spits van Club Brugge zijn?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  Club Brugge  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024