Verheyen is zwaar onder de indruk: "Hij overstijgt het niveau in België"

Verheyen is zwaar onder de indruk:
Maandag 16 september 2019 - 13:30   I   door Redactie

Het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League is ondertussen zeven speeldagen oud. In het geval van Simon Mignolet heeft analist Gert Verheyen nu echter al genoeg gezien. "Mignolet toont zich een doelman van een niveau dat België overstijgt", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.

"Een paar ballen per wedstrijd, dat is het leven van een keeper bij Club Brugge. Mignolet kweet zich in de derby uitstekend van die taak. Vier ballen kreeg hij en die verwerkte hij heel goed", steekt Verheyen van wal. "In die een-tegen­eensituatie met Saadi bleef hij heel lang recht en komt hij tot een uitstekende redding."

"De drie andere ballen waren voor een doelman van zijn kaliber misschien niet de moeilijkste, maar je moet ze wel pakken. Ook zijn voetenwerk was uitmuntend. Een speler van Cercle Brugge die doorjaagt, kapte hij gewoon uit. Op één schot was hij wel geklopt, maar kreeg hij de hulp van het doelhout."

Veldgoal

"Club Brugge heeft tot nu toe slechts twee goals geslikt: een penalty tegen Waasland-Beveren en een vrije trap tegen Genk. In zes wedstrijden. Een veldgoal kreeg Mignolet dus nog niet tegen in de competitie. Hij zit aan drie clean sheets en dat zullen niet de laatste zijn", besluit Verheyen.

Poll: Is Mignolet té goed voor de Belgische competitie?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Standard  I  voetbal  I  Rode Duivels

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024