Van kwaad naar erger: 'Nasri maakt Kompany compleet belachelijk bij RSCA'

Van kwaad naar erger: 'Nasri maakt Kompany compleet belachelijk bij RSCA'
Woensdag 18 september 2019 - 10:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht pakte tijdens de voorbije transferperiode uit door met Samir Nasri (32) een grote naam aan te trekken. Een grote naam, daar blijft het voorlopig ook bij in het geval van Nasri. Op het veld kreeg de Fransman immers nog niets klaar.

Door een gebrek aan werkethiek en professionalisme komt Nasri er voorlopig maar niet door bij Anderlecht. Bovendien staat de gewezen ster van Manchester City nog steeds te zwaar en mist hij matchritme. Op die manier maakt Nasri zijn maatje Vincent Kompany - hij was het die bij Anderlecht doordrukte om Nasri te halen - compleet belachelijk.

Hij zet Kompany in zijn hemd

Dat merkt ook Het Nieuwsblad op. "Op 5 juli werd Samir Nasri met veel gejuich binnengehaald door Anderlecht. Wat een wereldster! Maar nu, twee maanden later, sterft het gejubel uit. Nasri blijft te dik en zat tegen Standard en Antwerp niet eens in de kern. Zo zet de Fransman zijn vriend Vincent Kompany - die zijn nek uitstak om hem te halen - in zijn hemd", schrijft de krant.

"De spelverdeler deed vorige woensdag trouwens mee in de galamatch voor Kompany in Manchester, maar zelfs bij de Man City All Stars met verschillende ex-voetballers had hij door zijn welvaartsbuikje moeite met het tempo. Dat gebrek aan conditie is momenteel zijn grote probleem", gaat HNB verder.

(Lees verder onder de foto)

Geen wasbordje

"Vincent Kompany stak nochtans zijn nek uit om Nasri te halen. Toen de Fransman tekende bij RSCA had hij na een dopingschorsing maar dertien matchen – acht bij Antalyaspor en vijf bij West Ham – gespeeld op anderhalf jaar. Toch haalde Anderlecht hem binnen. Weliswaar transfervrij maar met een dik contract, want Kompany was overtuigd dat hij zijn ex-ploegmaat wel weer op City-niveau kon krijgen.

"Helaas, na vijf competitiewedstrijden zou je progressie moeten zien in zijn conditie en in zijn vormpeil. Nasri zou moeten afslanken – zoals elke profvoetballer die op hoog niveau traint –, maar dat gaat veel trager dan verwacht. Als Samir zijn shirt uitdoet, verschijnt er allesbehalve een wasbordje."

Poll: Denk jij dat Anderlecht Nasri nog op niveau gaat krijgen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City  I  voetbal

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024