'Vincent Kompany helpt Club Brugge aan absolute toptransfer'

'Vincent Kompany helpt Club Brugge aan absolute toptransfer'
Woensdag 18 september 2019 - 11:30   I   door Redactie

Vincent Kompany keerde in het tussenseizoen terug naar de Jupiler Pro League. Kompany werd speler-manager bij RSC Anderlecht en hielp de club van zijn hart meteen aan enkele opvallende transfers. Ondertussen hielp hij echter ook Club Brugge aan een toptransfer...

De terugkeer van Kompany zette een carrousel in gang, waardoor verschillende Rode Duivels voor een transfer naar de Jupiler Pro League kozen. In een gesprek met Het Nieuwsblad geeft Simon Mignolet eerlijk toe dat Kompany's terugkeer meespeelde in zijn keuze voor Club Brugge.

"Dat kan, al belde Bart Ver­haeghe me vorige winter al. Toen was het voor Liverpool niet bespreekbaar. Maar de terugkeer van zoveel Rode Duivels, dat is volgens mij wel in gang gezet door Kompany", vertelt Mignolet.

"Ik heb de bondscoach gebeld toen ik wist dat Club me wilde"

Verder is er natuurlijk ook nog het EK van volgende zomer. "Dat speelde ook. Jongens die balanceren op het randje van die selectie, weten ook dat ze verloren zijn als ze een seizoen zonder speelminuten kennen. Ik heb de bondscoach ook gebeld toen ik wist dat Club me wilde. Hij stond er volledig achter."

"Maar de komst van Kompany zorgt ook voor een injectie aan kwaliteit. Met betere spelers wordt deze competitie aantrekkelijker. Waarom vertrokken er veel Rode Duivels? Omdat het niveau te laag was. Maar dat gat wordt kleiner. De ploegen die hier Play-off 1 spelen, kunnen in Frankrijk en Duitsland meedraaien, misschien zelfs in Spanje", besluit de doelman van Club Brugge.

Poll: Wie deed deze zomer de beste transfers?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  voetbal  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024