Mignolet koos bijna voor transfer naar déze club: “Ze waren heel concreet”

Mignolet koos bijna voor transfer naar déze club: “Ze waren heel concreet”
Woensdag 18 september 2019 - 14:30   I   door Redactie

Simon Mignolet (31) belandde deze zomer bij Club Brugge. Hij heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn verhuis naar blauw-zwart, maar voor hetzelfde geld had hij voor een andere club gekozen.

"Club Brugge heeft nog een ferme prijs betaald voor iemand van 31 jaar. Vooral omdat Club de forcing voerde, ben ik weggeraakt", doet Mignolet in Het Nieuwsblad het verhaal over zijn transfer. "Want clubs maken een kostenplaatje: wat ze mij moeten betalen, aan Liverpool plus de doorverkoopwaarde. Voor ploegen als Crystal Palace, Bournemouth of Aston Villa was dat een te zware domper.

"Idem bij Porto en Benfica. Die waren heel concreet", bekent Mignolet. "Porto en Benfica reiken in de Champions League wel tot de kwartfinales, maar in Guimaraes of Madeira spelen, geeft geen verschil met Belgische competitiewedstrijden."

"Waarom zou ik dat doen?"

Zie daar waarom Mignolet uiteindelijk voor Club Brugge koos. "Waarom zou ik op vier uur vliegen van huis gaan keepen, waar ik behalve bij de Champions League-wedstrijden helemaal uit het oog van het Belgische publiek en de bondscoach verdwijn?"

"Plus, het aanbod van Benfica was bijlange niet beter dan dat van Club. Hier belde de coach me, de voorzitter, Vincent Mannaert. Dan wordt de keuze makkelijk. Bij Benfica liep dat allemaal via via. Het beste bewijs is trouwens dat ze uiteindelijk geen doelman hebben genomen."

Poll: Vind jij Mignolet de beste zomeraanwinst van Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Porto  I  Benfica  I  Aston Villa  I  Bournemouth  I  Crystal Palace  I  voetbal  I  Rode Duivels

dinsdag 28 maart 2023

maandag 27 maart 2023

zondag 26 maart 2023

zaterdag 25 maart 2023