RSCA is streken van topspeler beu: 'Hij wordt in het nachtleven gespot'

RSCA is streken van topspeler beu: 'Hij wordt in het nachtleven gespot'
Woensdag 18 september 2019 - 15:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht realiseerde deze zomer verschillende opmerkelijke transfers. Eén van de nieuwkomers die onmiddellijk in het oog sprong, is Samir Nasri (32). Eén probleem: Nasri heeft zijn nieuwe werkgever tot dusver nog niets bijgebracht.

Nasri holt achter zijn beste vorm aan en is niet scherp. Daar zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste reden is ongetwijfeld dat de Fransman niet als een prof leeft. "Op Anderlecht beginnen sommigen zich te storen aan zijn levensstijl", schrijft Het Nieuwsblad"De 41-voudige Franse international werd al gespot in het Brusselse nachtleven. Dat is geen doodzonde, maar eigenlijk zou Nasri nu wel (ascetisch) moeten leven voor zijn sport. Hij mag en moet Kompany wel iets teruggeven."

Het Nieuwsblad oordeelt dat Nasri dringend nood heeft aan een harde aanpak. "Anderlecht moet hem als gewezen topper niet te veel op een voetstuk zetten. Wie op anderhalf jaar tijd amper voetbalde op het hoogste niveau, heeft volumetraining nodig. Toen Liverpool-ster Lazar Markovic in januari 2018 bij Anderlecht neerstreek met een grote conditionele achterstand liet Hein Vanhaezebrouck de Serviër elke dag na de training nog extra kilometers lopen rond de vijvers van Neerpede. Ster of geen ster: Markovic moest afzien."

"Kompany mag de vijs aanspannen"

"Aan zo’n strenger regime heeft Samir Nasri ook nood. Nog meer dan zijn ploegmaats", merkt HNB op. "Alleen traint Anderlecht onder Kompany heel veel tactisch en technisch met de bal en hebben de spelers een individueel trainingsprogramma. Zonder veel loopwerk huppelt Nasri eigenlijk van wedstrijd naar wedstrijd."

"Kompany mag dus de vijs aanspannen. De jonge spelers kijken wel op naar Nasri, maar hij moet ook een voorbeeld zijn op het veld. Nu kan de dribbelaar niet eens op de flank spelen omdat hij explosiviteit mist. Dan hoeft het niet te verwonderen dat je op een bepaald moment naast de kern valt. En zo dreigt hij in een vicieuze cirkel terecht te komen", besluit de krant.

Poll: Vind jij dat Nasri harder moet worden aangepakt door Kompany en Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024