Supertransfer naar PSG voor Kevin De Bruyne? "Hij kan er nóg meer verdienen"

Supertransfer naar PSG voor Kevin De Bruyne?
Woensdag 25 september 2019 - 09:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne (28) is niet meer weg te denken uit het elftal van Pep Guardiola bij Manchester City. De Rode Duivel is uitstekend aan het seizoen begonnen. Toch vraag analist Hein Vanhaezebrouck zich luidop af of De Bruyne wel op zijn plaats zit in Manchester.

“Dat Kevin De Bruyne niet in het FIFA Wereldelftal van het Jaar verkozen werd, kan ik begrijpen, gezien zijn blessures vorig seizoen. Maar met zijn kwaliteiten heeft hij eigenlijk altijd zijn plaats in die ploeg. Het enige probleem: zijn gebrek aan internationaal succes", steekt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad van wal.

"Hij speelde al twee keer kampioen met Manchester City, won wat Engelse bekers, werd Speler van het Jaar in de Bundesliga, maar heeft internationaal nog niks gewonnen – geen Europa League, geen Champions League, geen EK, geen WK. En daar wordt toch altijd naar gekeken. Zodra hij een van die prijzen wint, twijfel ik er niet aan dat hij meedoet voor zelfs FIFA Speler van het Jaar en de Gouden Bal.”

PSG

“Of hij die internationale prijzen dan nog gaat pakken? Ik ben benieuwd. Met City kan dat lukken, maar van hun defensie ben ik niet overtuigd", gaat Vanhaezebrouck verder. "Niet dat het met dit Barcelona of Real Madrid makkelijker zou zijn om de Champions League te winnen, maar met PSG volgens mij wél."

Volgens Vanhaezebrouck moet KDB dus overwegen om naar Parijs te verhuizen. "Laat De Bruyne daar met zijn steekpasses Neymar, Cavani en Mbappé bedienen en je bent als ploeg bijna niet te counteren. Alleen zal hij het allicht niet zien zitten om in de Ligue 1 te gaan spelen. Hij zou er nóg meer kunnen verdienen, maar om de zoveel weken een wedstrijd tegen Dijon, Amiens of Strasbourg, daar zit hij niet op te wachten.”

Poll: Vind jij dat De Bruyne naar PSG moet verhuizen?

TAGS  I  Manchester City  I  PSG  I  Rode Duivels  I  KRC Genk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024