Mats Rits weigert supertransfer: “Ik sta er nog altijd duizend procent achter"

Mats Rits weigert supertransfer: “Ik sta er nog altijd duizend procent achter
Vrijdag 27 september 2019 - 12:00   I   door Redactie

Mats Rits (26) vond iets meer dan een jaar geleden - eindelijk - zijn weg naar een Belgische topclub. De carrière van het op zijn zestiende zó geprezen toptalent verliep anders dan verwacht, maar Rits heeft geen spijt.

Het zijn speciale dagen voor Mats Rits. Zaterdag kijkt hij zijn gewezen werkgever KV Mechelen in de ogen, dinsdag gaat hij met Club Brugge op bezoek bij Real Madrid. De club die hij tien jaar geleden afwees. Rits bedankte toen voor een supertransfer naar de Spaanse grootmacht.

"Tja, hoe ging dat? Er is eens een scout van Real Madrid op bezoek gekomen, blijkbaar getipt door Juan Lozano", doet Rits zijn verhaal in Het Nieuwsblad. "Die heeft wel met mijn zaakwaarnemer gesproken en misschien ook met mijn papa. Maar ik heb zelfs niemand gesproken.”

"Over Ajax hebben we wel getwijfeld"

"Real Madrid was sowieso geen optie voor mij", gaat Rits verder. "Voor mijn achttiende wilde ik België niet verlaten. Over Ajax hebben we wel getwijfeld, omdat dat niet echt het buitenland leek. Maar over Real is er nooit getobd. En ik sta daar nog altijd duizend procent achter."

"Als sjotter sta je in je carrière voortdurend voor keuzes, meer dan een andere werkende mens. Wat als? Dat weet je toch niet. Dus maak ik me daar ook nooit druk in", besluit de middenvelder van Club Brugge.

Poll: Denk jij dat Rits het had kunnen maken bij Real Madrid?

TAGS  I  Club Brugge  I  Ajax  I  KV Mechelen  I  Beerschot  I  Real Madrid  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024