Genk haalt keihard uit: "Mensonwaardig, wij zijn het slachtoffer!"

Genk haalt keihard uit:
Zondag 29 september 2019 - 09:00   I   door Redactie

De wedstrijd tussen STVV en Racing Genk werd vroegtijdig stopgezet na rellen met de Genk-fans. Dimitri De Condé, technisch directeur van Genk, neemt zijn supporters echter in bescherming.

“Een ontgoocheling. De kooi stond aan de verkeerde kant, ik denk dat ze misschien beter een kooi hadden gezet rond alle supporters”, reageert De Condé in Het Nieuwsblad. “Die pauze heeft ons uit ons ritme gehaald, wat niet wil zeggen dat je drie doelpunten moet pakken. Maar ze hebben hier een kwartier stilgezeten, ik wil begrip tonen voor onze spelers. Ik heb echter geen begrip voor het kooienverhaal, als je ziet dat ze aan de overkant vanalles naar onze keeper gooien. Dat vind ik spijtig voor onze fans en onze club."

"De procedure is heel wedstrijdbepalend geweest. Ik zei in de onderbreking nog ‘ik hoop dat die bal niet binnengaat’, want dan zouden ze vertrouwen krijgen en dan gaat het publiek erachter staan", vervolgt De Condé. "Het is erg dat ze voor die acties beloond worden. Wij zijn destijds aangepakt voor dat vuurwerk. Dat was ook niet oké, ik praat dat niet goed. Maar het is pijnlijk dat het nu aan andere kant gebeurd en dat wij daar slachtoffer van zijn. Ik vind het nog erger dat onze supporters vandaag mensonwaardig behandeld zijn. Je moet niet iedereen straffen voor het gedrag van enkelingen. Dit is voor niemand leuk.”

Poll: Heeft De Condé gelijk?

TAGS  I  Sint-Truiden  I  KRC Genk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024