Zidane: "Dit is de echte reden waarom ik Thibaut Courtois heb gewisseld"

Zidane:
Woensdag 02 oktober 2019 - 15:30   I   door Redactie

Thibaut Courtois beleefde dinsdag andermaal geen gelukkige avond in het shirt van Real Madrid. De Rode Duivel incasseerde tegen Club Brugge twee vervelende doelpunten, werd uitgefloten door zijn eigen fans en als klap op de vuurpijl aan de rust gewisseld.

Vooral dat laatste zorgt in Spanje voor flink wat ophef. Een doelman wissel je immers niet zomaar. Enkele Spaanse media gingen er al snel van uit dat Zinédine Zidane bezweken was onder de druk van het thuispubliek en Courtois daarom naar de kant had gehaald.

Niets is minder waar, want Courtois werd gewisseld omdat hij ziek was. Dat bevestigde Zidane ook zelf: "Wat er met Thibaut Courtois aan de hand was? Hij voelde zich gewoon niet goed en kon niet meer spelen in de tweede helft.”

"Of ik me zorgen maak over Courtois?"

“Of ik me zorgen maak over Courtois? Neen. We proberen ons best te doen, dat doet Thibaut ook”, tekende Het Laatste Nieuws verder op uit de mond van Zizou. “We waren allemaal beter in de tweede helft, daar wil ik me op focussen."

"Het is gemakkelijk om die achterstand aan de rust op Courtois te steken, maar we zijn allemaal schuldig. Ik ben de eerste schuldige. Ik ben verantwoordelijk voor onze eerste helft. Het is goed dat we daarna gereageerd hebben.”

Poll: Denk jij dat Zidane écht in Courtois gelooft als eerste doelman?

TAGS  I  Real Madrid  I  Club Brugge  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024