'Vercauteren schuift project van Kompany meteen aan de kant'

'Vercauteren schuift project van Kompany meteen aan de kant'
Maandag 07 oktober 2019 - 22:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht haalde vorige week Frank Vercauteren terug naar het Constant Vanden Stockstadion. Hij moet paars-wit uit de problemen helpen.

Een opmerkelijke, maar begrijpelijke zet van het Anderlecht-bestuur. Zo oordeelt ook Jacques Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine. "Over Vercauteren zijn vakmanschap en ervaring kan er in ieder geval geen discussie bestaan."

"Vercauteren is streng en hard en in de gegeven omstandigheden is dat alleen maar goed. De spelers weten dat ze nu zeker een tandje moeten bijsteken. Maar dat gebeurt eigenlijk overal na iedere trainerswissel."

"De vraag is alleen hoe de bevoegdheden tussen Vercauteren en Kompany verdeeld worden. Het valt voor de rust in de club te hopen dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt. Vercauteren is een sterke persoonlijkheid die zijn wil zal doorvoeren. Maar Kompany is dat ook", merkt Sys op.

"Ingreep was noodzakelijk"

Volgens Sys gaat Vercauteren het project van Kompany wel (tijdelijk?) aan de kant schuiven. "Dat Anderlecht heeft ingegrepen was absoluut noodzakelijk, ook al gaat dat allicht ten koste van een project dat zo werd geïdealiseerd."

"Los daarvan kan je je natuurlijk vragen stellen over het feit dat Vercauteren zowaar bij OHL werd weggehaald, terwijl Anderlecht zich een tijdje geleden opwond omdat Club Brugge voor hun neus Diagne had vastgelegd. Maar in het voetbal veegt iedereen uiteindelijk voor eigen deur. Dat is niet nieuw.'

Poll: Vind jij het een goed idee om het project van Kompany aan de kant te schuiven?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024