Houdt Hans Vanaken het voor bekeken bij de Rode Duivels?

Houdt Hans Vanaken het voor bekeken bij de Rode Duivels?
Woensdag 09 oktober 2019 - 14:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge is Hans Vanaken al enkele jaren de grote man. Bij de Rode Duivels is dat vanzelfsprekend anders. Zo bleef Vanaken tijdens de voorbije interlandbreak - tot onbegrip van velen - twee wedstrijden lang aan de bank gekluisterd.

Vanaken had zich wellicht meer bij die interlandbreak voorgesteld. Al zeker omdat de geblesseerde Eden Hazard ontbrak. Volgens Jan Ceulemans verdient Vanaken kansen bij de Rode Duivels. "Hij zou de rol van verdedigende middenvelder zeker aankunnen”, aldus Ceulemans in Het Nieuwsblad.

“Hij heeft een enorm loopvermogen en voetballend is dat helemaal geen probleem. Op die positie krijgt hij toch wat meer ruimte. Zeker met Eden Hazard en Mertens op de flanken naast hem moet dat functioneren. Doorgaans zet bondscoach Martinez Tielemans of Dendoncker op die plaats als De Bruyne of Witsel niet fit zijn, maar Van­aken zou dat minstens even goed kunnen.”

"Dan moet je hem nooit meer oproepen"

"En zeg nu zelf: als hij tegen San Marino niet mag meedoen, dan moet je hem nooit meer oproepen", klinkt het scherp bij Ceulemans. "Ik weet wel dat het systeem voor Martinez heel belangrijk is, maar je mag ook eens proberen te ontdekken welke andere spelers in dat systeem kunnen functioneren. Daar is een wedstrijd ­zoals die van donderdag een uitstekende gelegenheid toe."

Het zou dus zomaar kunnen dat Vanaken na deze interlandbreak gedwongen wordt om het voor bekeken te houden bij de Rode Duivels. Als hij ook deze week geen speelminuten krijgt van Martinez, lijkt het EK plots ver weg voor Vanaken.

Poll: Vind jij Vanaken goed genoeg voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024