Rode Duivels plaatsen zich voor EK na monsterzege

Donderdag 10 oktober 2019 - 22:35   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor het EK. Daar hadden de Belgen maar een punt voor nodig tegen San Marino. Er werd echter met 9-0 gewonnen na een uitstekende eerste helft en een iets mindere tweede helft.

Alle goals vielen dus voor de rust, in welgeteld 18 minuten tijd. Romelu Lukaku opende met een hard schot de score, meteen zijn 50ste voor de Rode Duivels. Niet veel later stond het 2-0, ditmaal dankzij een knal van Nacer Chadli. Vervolgens zorgde Brolli met een owngoal voor de 3-0. Het ging vanaf dat moment heel snel. Lukaku scoorde zijn tweede van de avond, een afgeweken schot van Alderweireld ging ook binnen en Youri Tielemans trapte raak in de blessuretijd van de eerste helft.

In de tweede helft werden de Belgen slordiger en werden er te veel kansen gemist. Onder meer Eden Hazard liet het enkele keren liggen en Dries Mertens trof de paal. Uiteindelijk waren het invallers Christian Benteke, Yari Verschaeren (vanaf de stip) en Timothy Castagne, die de score nog aandikten tot 9-0.

Poll: Ben jij tevreden met dit resultaat?