Peter Vandenbempt is het beu en haalt zwaar uit naar Anderlecht: "Idioten"

Peter Vandenbempt is het beu en haalt zwaar uit naar Anderlecht:
Vrijdag 11 oktober 2019 - 08:30   I   door Redactie

Peter Vandenbempt heeft zwaar uitgehaald naar RSC Anderlecht. De radiocommentator van Sporza vindt het niet kunnen dat paars-wit blijft ontkennen dat Vincent Kompany ooit hoofdtrainer is geweest.

"Kent u de Dead Parrot-sketch van Monty Python nog? Een hilarisch tafereel waarbij de verkoper in een dierenwinkel tegen een 'ontevreden' klant hardnekkig blijft ontkennen dat de papegaai die hij hem een uur eerder verkocht en die stijf op zijn rug ligt, dood is. De Norwegian Blue slaapt alleen maar. Ik moest er spontaan aan denken toen twee intelligente heren als Jo Van Biesbroeck en Bert Van der Auwera voor de Licentiecommissie bleven volhouden dat Kompany nooit trainer van Anderlecht was geweest", steekt Vandenbempt van wal in Het Nieuwsblad.

"Een mens moet soms nogal wat doen voor de kost en het dient gezegd: ze deden het met overtuiging. Af en toe meende ik zelfs enige ergernis te bespeuren over het onbegrip bij hun publiek. En alsof zijn visitekaartje nog niet vol genoeg stond, werd er nog een titel aan toegevoegd: inspirator. Het staat Anderlecht vrij te denken dat we allemaal idioten zijn, maar daarom is het nog niet zo."

"Er moet een ondergrens van geloofwaardigheid zijn"

"Alle begrip voor een advocaat die alles uit de kast haalt om zijn zaak te pleiten, maar er moet een ondergrens van geloofwaardigheid zijn", gaat Vandenbempt verder. "Kompany deed de voorbije maanden werkelijk alles wat een reguliere T1 doet, voor de ogen van iedereen."

"Maar met veel creativiteit kreeg het moedige duo daar nog een uitleg voor bijeengeborsteld. Geen weldenkend mens die het gelooft, maar kan je aan de beelden van de actief coachende Kompany op het Kiel een andere interpretatie geven? Om het met Magritte te zeggen: ceci n'est pas un entraineur."

Poll: Vind jij dat Anderlecht hiervoor gestraft moet worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024