Woeste Refaelov haalt na incident zwaar uit naar Mbokani

Woeste Refaelov haalt na incident zwaar uit naar Mbokani
Vrijdag 11 oktober 2019 - 13:30   I   door Redactie

Het was niet om aan te zien, Lior Refaelov (33) en Dieumerci Mbokani (33) die tijdens Antwerp-Standard als onbezonnen tieners discussieerden over het nemen van een strafschop. Refaelov beseft dat maar al te goed en is nog steeds woest.

"Wat zich zondag tegen Standard voordeed, dat had niet mogen gebeuren", steekt Refaelov in Het Laatste Nieuws van wal. "Ik was beschaamd. We moeten duidelijkheid scheppen over wie de strafschoppen neemt. Ik was aangeduid. Ik zat vol woede op het moment dat ik trapte. Ik had het gevoel dat ik gesaboteerd werd. Dat kan niet."

"Als je een strafschop neemt, moet je je daar volledig op kunnen concentreren. De coach en het bestuur moeten dit oplossen. Tijdens de stages heb ik er telkens op getraind. Het is voor iedereen duidelijk wie de strafschoppen neemt. Ik weet niet waarom 'Mbo' voelde dat hij het deze keer moest doen", klinkt het verder nog.

"We hoeven geen beste vrienden te zijn"

Bij Refaelov gaat het er dus niet in dat Mbokani tegen Standard de elfmeter wilde trappen. "Ik begrijp dat hij topschutter wil worden en daarom meer goals wil voor zijn statistieken. Dat toont dat hij ambitieus is, maar je moet ook het team en de spelers rondom je respecteren. Er moeten duidelijke lijnen zijn. Zonder discipline raken we nergens."

Sinds het voorval spraken beide spelers nog niet met elkaar. "Ik zag Mbokani gisteren even, maar we spraken nog niet. Dat is ook niet nodig. We zijn profs en hoeven geen beste vrienden te zijn. Zolang er maar respect is en we met dezelfde doelstelling het veld opstappen", besluit Refaelov.

Poll: Denk jij dat het nog goed komt tussen Refaelov en Mbokani?

TAGS  I  Antwerp  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024