Verheyen ziet 4 surprises in EK-selectie Rode Duivels: "Híj verdient het"

Verheyen ziet 4 surprises in EK-selectie Rode Duivels:
Vrijdag 11 oktober 2019 - 21:30   I   door Redactie

Het seizoen is nog lang, maar Roberto Martinez zal de komende maanden hoe dan ook toch al moeten toewerken naar een vaste kern van Rode Duivels. Na het seizoen moet hij immers een 23-koppige selectie maken voor het EK. Analist Gert Verheyen deed al eens de oefening en kiest voor drie surprises.

Zo zou Verheyen zowel Brandon Mechele als Hans Vanaken meenemen naar het EK. "Mechele? Uit sympathie. Ik vind dat een goeie verdediger. Je neemt die vier weken mee en hij zal geen zever verkopen. Traint hard. Heb je hem nodig, dan speelt hij zijn match. En hij is het gewend om met drie achterin te spelen", vertelt Verheyen bij Het Nieuwsblad.

Verder zou Verheyen ook voor Hans Vanaken kiezen. Hij heeft een zwak voor de spelmaker van Club Brugge. “Ook uit sympathie? Ja, ik geef dat toe. En omdat hij dat ook gewoon verdient. Hans is een heel specifiek type, anders dan de rest. Een passeur, hè. Hij heeft meer maturiteit dan Verschaeren. Martinez vindt de connecties in de groep belangrijk. Tegen San Marino liep het wel lekker tussen Hazard, Chadli en Vanaken. En je hebt stabiele jongens nodig als je weken weg bent.”

"Januzaj? Ik ben geen fan"

Yari Verschaeren zou Verheyen dan weer niét meenemen naar het EK. "Ik koos voor Vanaken", benadrukt de analist. En ook Adnan Januzaj zou niet in de selectie van Verheyen zitten. Dat is dan verrassing nummer vier. “Januzaj? Ik ben geen fan", windt Verheyen er geen doekjes om. "Toen hij bij Manchester United begon wel. Ik dacht ook dat hij the next big thing was. Maar nu kunnen we er toch niet om heen dat hij blijft hangen? Daarom vind ik niet dat hij er absoluut bij moet.”

Poll: Kan jij je vinden in de keuzes van Gert Verheyen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024