Gert Verheyen haalt zwaar uit naar Rode Duivel: "Hij irriteert me echt"

Gert Verheyen haalt zwaar uit naar Rode Duivel:
Maandag 14 oktober 2019 - 11:00   I   door Redactie

Analist Gert Verheyen zag de Rode Duivels zondagnamiddag met 0-2 winnen van Kazachstan. Opdracht volbracht voor de nationale ploeg, al was Verheyen niet te spreken over één speler in het bijzonder: Michy Batshuayi.

Batshuayi kreeg bij afwezigheid van Romelu Lukaku een basisplaats. Hoewel de Chelsea-spits een doelpunt maakte, kon hij niet bepaald overtuigen. "Om te beginnen, irriteerde het mij al dat Batshuayi zo vaak buitenspel liep", steekt Verheyen van wal in Het Nieuwsblad.

"Niet omdat hij diep ging, wel omdat hij te laat van achter zijn verdediger kwam om de bal in de voet aangespeeld te krijgen. Dat is ergerlijk. Het kaatsen was evenmin goed. Hij verloor duels, waardoor hij de bal niet kon bijhouden en elke aanval over hem ook stilviel."

"Als je mag meedoen, moet je een andere wedstrijd willen spelen dan de jongens die altijd titularis zijn"

"Naast zijn prestatie viel ook zijn houding tegen", gaat Verheyen verder. "Hij maakte onnodige fouten - op de enkel en op de achillespees van een Kazach - waarvoor hij rood had kunnen krijgen. Als je dan eens mag meedoen, moet je ook een andere wedstrijd willen spelen dan de jongens die altijd titularis zijn."

"In het hoofd van Bat­shuayi leek dit echter niets speciaals. Het is alsof het zijn zoveelste wedstrijd was, bijna alsof het business as usual was. Dat hij zijn kans wou grijpen om absoluut mee te mogen naar dat EK, dat zag je er niet aan."

Poll: Deel jij de mening van Verheyen?

TAGS  I  Kazachstan  I  Rode Duivels  I  voetbal

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024