Thorup fluit zijn eigen club AA Gent terug: "Wees eens realistisch"

Thorup fluit zijn eigen club AA Gent terug:
Dinsdag 15 oktober 2019 - 17:30   I   door Redactie

Jess Thorup vindt dat er geen onrealistische verwachtingen mogen zijn bij AA Gent. De titel is bijvoorbeeld nog niet realistisch, zo meent de Noorse coach van de Buffalo's.

"KAA Gent wil zo graag een topclub zijn", zegt Thorup in Sport/Voetbalmagazine. "Maar om dat echt te zijn, moet je vijf tot tien jaar lang in de top staan en elk jaar Europees voetballen. Het is niet omdat je vier jaar geleden kampioen werd dat je een topclub bent. Hier staat men nog wel eens stil bij het verleden."

"Beter is je af te vragen wat nodig is om vanuit je huidige positie vooruit te komen. Beter met kleine stapjes vooruitgaan, dan te denken dat je er met één grote kan geraken. Niet de ene keer nummer één zijn, dan zeven en vervolgens vijf. Maar van vijf naar vier, dan drie en zo verder omhoog."

"Hier wordt enorm veel verwacht. Ik vind dat normaal. Alleen moet je realistisch zijn in je ambitie. Het volstaat niet om twee, drie spelers te kopen en te roepen dat je kampioen moet worden. Bouwen duurt een jaar of twee."

Poll: Heeft Thorup gelijk?

TAGS  I  AA Gent

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024