Vercauteren komt met opmerkelijke reactie na ruime zege van Anderlecht

Vercauteren komt met opmerkelijke reactie na ruime zege van Anderlecht
Zondag 20 oktober 2019 - 20:45   I   door Redactie

RSC Anderlecht boekte zondag een ruime overwinning. Tegen STVV werd het 4-1, maar dat wil niet zeggen dat trainer Frank Vercauteren al meteen een tevreden man is.

Vercauteren verwacht veel van zijn groep en dat werd meteen na de match al duidelijk. "Er zijn nog altijd werkpunten", tekende Sporza een opmerkelijke reactie op uit de mond van Vercauteren. "Er zijn ook heel veel positieve elementen om mee verder te werken. Gemakkelijk was het niet, maar we kenden de kwaliteiten van STVV."

"De constante is het grootste werkpunt", verduidelijkte de coach van paars-wit. ""Zo gingen we kort voor de rust, bij 2-0, plots uit positie lopen en gaven we kansen weg. Dat heeft niets met leeftijd te maken, maar met het aanvoelen van momenten in een wedstrijd."

"Begin gaf ons vertrouwen, maar hét moment was de 3-1"

Na tien minuten spelen stond het weliswaar al 2-0 voor Anderlecht, en dat is Vercauteren niet vergeten. "Dat is een deel van het DNA van Anderlecht. Ploegen moeten weten dat ze hier direct druk kunnen verwachten. Het goede begin gaf ons vertrouwen, maar hét moment was de 3-1. Toen kon ons vertrouwen terugkomen."

Poll: Ben jij tevreden over de eerste match onder Vercauteren?

TAGS  I  Anderlecht  I  STVV  I  voetbal

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024