'Belgische clubs mogelijk zwaar in de problemen als BeNe League er komt'

'Belgische clubs mogelijk zwaar in de problemen als BeNe League er komt'
Donderdag 24 oktober 2019 - 15:00   I   door Redactie

Heel veel Belgische voetbalfans zijn voorstander van een BeNe League, een competitie met Belgische en Nederlandse clubs. Eddy Demarez waarschuwt echter voor overdreven optimisme. Zo ziet hij mogelijk nadelige gevolgen voor de Belgische clubs.

Zo zouden er acht Belgische en tien Nederlandse clubs komen. Demarez vindt dat al te optimistisch. "Als je weet dat België elf miljoen inwoners heeft en Nederland zeventien miljoen, dan lijkt acht Belgische clubs me al redelijk goed bedeeld", klinkt het bij Sporza.

"Ik vrees dat acht Belgische ploegen te veel is om het voor iedereen interessant te houden. Zitten er veel mensen te wachten op pakweg Vitesse-KV Mechelen? Ook lijkt het me belangrijk of het al dan niet een gesloten competitie zou zijn. Bij een gesloten systeem wordt het heel moeilijk om de kleinere clubs te overhalen."

"Daarnaast heb je ook nog het struikelblok van de Europese tickets. Als de UEFA de BeNeLeague beschouwt als één competitie bestaat ook de kans dat je als Belgische (top)club een aantal jaar naast Europees voetbal grijpt. Waar sta je dan?", aldus Demarez.

Poll: Vind jij de BeNe League een goed idee?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024