Charleroi nestelt zich na zege tegen Moeskroen steviger in top 6

Zaterdag 26 oktober 2019 - 19:50   I   door Redactie

Sporting Charleroi heeft zaterdagavond aangeknoopt met een overwinning. Een week na de 1-2-nederlaag tegen RSC Anderlecht, haalden de troepen van Karim Belhocin het in eigen huis met het kleinste verschil van Moeskroen. De Henegouwers blijven op hun beurt achter met 0 op 6.

In de eerste helft raakte Rezaei de paal, maar de wedstrijd ontplofte pas écht na rust. Aan het begin van de tweede helft bracht Gholizadeh Charleroi op voorsprong. Oog in oog met Butez faalde de Iraniër niet en stond het 1-0.

De partij bleef in evenwicht en op het moment dat Moeskroen een slotoffensief in elkaar wilde boksen, sloeg Charleroi toe. Morioka maakte de 2-0, maar die werd afgekeurd na tussenkomst van de VAR. Begrijpelijk, want in aanloop naar het doelpunt had Nicholson een overtreding gemaakt op Butez.

Play-off 1

Het bleef bij 1-0 en dat is uiteraard goed nieuws voor Charleroi. De ploeg van Karim Belhocine nestelt zich na deze zege wat steviger in de top 6 en doet voorlopig volop mee voor een plek in play-off 1.

Poll: Denk jij dat Charleroi play-off 1 gaat halen?