Club Brugge en Standard stellen teleur in pittige topper

Zondag 27 oktober 2019 - 16:25   I   door Redactie

Club Brugge en Standard hebben na een pittige topper de buit verdeeld. Standard klom al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Samuel Bastien, maar kort na de rust hielp David Okereke Club Brugge langszij. In grote lijnen stelde de topper voornamelijk teleur.

Na nauwelijks vier minuten spelen stond het al 0-1 in het voordeel van Standard. Een pass van Lestienne belandde ietwat gelukkig bij Bastien, die alleen op doel af kon. Oog in oog met de uitgekomen Mignolet miste Bastien en scoorde hij.

Het vroege doelpunt was een geschenk uit de hemel voor Standard, dat vanaf dat moment enkel nog aan verdedigen dacht. De ploeg van Preud'homme kroop ver terug en liet Club Brugge komen. Het was een flauwe leider, die voor rust gewoon niet goed genoeg was om Standard te ontwrichten.

Okereke maakt vroege gelijkmaker

Daar kwam na rust verandering in. Clement voerde na de noodgedwongen vervanging van de geblesseerde Mata ook zijn tweede én derde wissel door en gooide Diagne en Balanta in de strijd. Meteen zat de vlam in de pan. Balanta gooide de bal diep, Vormer legde terug en Okereke trapte raak: 1-1.

Even leek Club vertrokken om op en over Standard te gaan, maar de machine viel stil. Het ging veel beter op en neer dan in de eerste helft, maar grote kansen bleven uit en zo bleef de 1-1 op het scorebord staan.

Poll: Wie verdiende de zege?