AA Gent zet Standard opzij in knotsgekke topper met twee rode kaarten

AA Gent zet Standard opzij in knotsgekke topper met twee rode kaarten
Zondag 03 november 2019 - 19:56   I   door Redactie

AA Gent heeft zondagavond de topper gewonnen tegen Standard. De ploeg van Jess Thorup haalde het in de eigen Ghelamco Arena met 3-1 van de Luikse tegenstander. Roman Bezus, Jonathan David en Alessio Castro-Montes zorgden voor de goals.

In de eerste helft was Gent beter, maar Standard slimmer. De Rouches loerden op de counter en op slag van rust was het raak. Amallah trapte met buitenkant rechts héérlijk raak en bezorgde Gent een ijskoude douche.

Rood voor Odjidja...

Na de pauze ontplofte de match - en dat mag u letterlijk nemen. Bezus zorgde al snel voor de gelijkmaker en Standard kreeg het steeds moeilijker. In de slotfase gingen de poppetjes écht aan het dansen. Odjidja kreeg een tweede gele kaart nadat hij een duw uitdeelde aan Mpoku, die doorrolde en er een schepje bovenop deed.

... En rood voor Vanheusden

Standard dacht het mannetje meer uit te buiten, maar Gent toonde veerkracht. Vanheusden beging hands in de eigen zestien en kreeg eveneens zijn tweede gele kaart. David trapte de daaropvolgende penalty binnen en zo stond het 2-1. Het werd zelfs nog 3-1 via een knappe goal van Castro-Montes.

In de slotfase geschiedde ook nog gerechtigheid voor Gent, dat Mpoku een penalty over zag jagen. Gent blijft thuis dus ongeslagen, terwijl het ook een tik uitdeelt aan rechtstreekse concurrent Standard.

Poll: Wie zal dit seizoen het hoogst eindigen?

TAGS  I  AA Gent  I  Standard  I  voetbal  I  sport

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024