Verdienstelijk Genk nipt onderuit bij Liverpool

Dinsdag 05 november 2019 - 22:50   I   door Redactie

Racing Genk mag met opgeheven hoofd Anfield Road verlaten. De landskampioen ging nipt onderuit bij Champions League-winnaar Liverpool: 2-1.

Jürgen Klopp liet enkele sterkhouders rusten bij Liverpool. Daardoor kreeg Divock Origi zijn kans in de basis. De Reds waren baas in de eerste helft, maar kwamen wel met een gelukje op voorsprong. Na mistasten van Dewaest kon Wijnaldum profiteren.

Liverpool monopoliseerde de bal, maar moest kort voor de rust toch de gelijkmaker toestaan. Aly Samatta scoorde heerlijk na een hoekschop. In de tweede helft stelde de thuisploeg weer orde op zaken. Oxlade-Chamberlain maakte er op fraaie wijze 2-1 van. Toch bleef het nadien spannend, want Liverpool breidde de voorsprong niet verder uit. Bryan Heynen kwam in de slotfase nog dicht bij de 2-2, maar Alisson Becker bracht redding.

Poll: Is de ommekeer ingezet bij Genk?