Philippe Clement woedend na leugens: "Het is gewoon schandalig"

Philippe Clement woedend na leugens:
Vrijdag 08 november 2019 - 14:35   I   door Redactie

De voorbije dagen was er flink wat te doen omtrent de penaltymisser van Mbaye Diagne. Die ging woensdagavond in Parijs met de strafschop van Hans Vanaken aan de haal en maakte zich uiteraard niet populair toen hij ook nog eens miste.

In de nasleep van het duel tegen PSG raakte ook bekend dat David Okereke en Emmanuel Dennis bijna slaags geraakten. Iets wat trainer Philippe Clement op zijn persconferentie in aanloop naar de match tegen Antwerp tegensprak. Hij begon zijn persbabbel met een duidelijk statement.

“Ik was heel tevreden over hoe mijn ploeg voor de dag kwam tegen PSG", begon Clement. "Dat wil ik toch nog eens benadrukken, want daar heb ik na de match amper iets over gelezen. Het is nochtans lang geleden dat een Belgische ploeg op dat niveau zo’n prestatie heeft neergezet.”

“Uiteraard moeten we het ook over wat er zich in die ene minuut heeft afgespeeld”, ging Clement verder. “Een speler heeft een hele domme fout gemaakt. Dom gereageerd op wat er gebeurde. En die fout had ook gevolgen op het resultaat.”

(Lees verder onder de foto)

"Géén fysieke commotie"

“Op het moment zelf was iedereen kwaad, maar in de kleedkamer was er slechts enkele seconden sprake van commotie. Geen minuten of uren, zoals ik heb gelezen. Vanaf het moment dat ik binnenkwam, was de commotie voorbij. Ik heb gezegd dat iedereen moest zwijgen en de spelers hebben gevolg gegeven aan die boodschap.”

“Ik wil ook benadrukken dat het na de match om verbale commotie ging. Niet om fysieke commotie. Ik vind het schandalig dat dat zo naar buiten is gebracht. Er zijn trouwens heel veel onwaarheden naar buiten gebracht. Ik ben daar ontgoocheld over. Diagne heeft op geen enkel moment ruzie gemaakt in de kleedkamer. Hij heeft na de match alles over zich heen laten komen, omdat hij zich ervan bewust was dat hij een fout had gemaakt.”

Tweespalt

“Nadat ik mijn ding had gezegd in de kleedkamer, hebben de spelers erg volwassen gereageerd. Ik ben trots hoe ze hebben gereageerd in interviews. Op de busrit naar huis was de sfeer rustig. Net als gisteren (donderdag, nvdr.) en vandaag op training. Als er geschreven wordt dat er sprake is van tweespalt in onze kleedkamer, dan zullen wij in de komende weken en maanden wel aantonen dat dat niet zo is”, besloot Clement.

Poll: Denk jij dat alle spelers van Club Brugge nog door dezelfde deur kunnen?

TAGS  I  PSG  I  Club Brugge  I  voetbal

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024