Izquierdo verlost zwoegend Club Brugge, Anderlecht haalt het na ware doelpuntenkermis

Woensdag 25 januari 2017 - 22:22   I

Vanavond werden er vier wedstrijden afgespeeld in de Jupiler Pro League. Onder andere Club Brugge en Anderlecht kwamen in actie.

Club Brugge - Waasland-Beveren 2-1

9' Immers 1-0, 54' Gano 1-1, 74' Izquierdo 2-1

Club Brugge zat al snel op rozen na een vroeg doelpunt van Immers. Het verzuimde wel om de voorsprong verder uit te diepen. Club kreeg dan ook het deksel op de neus toen Gano, nota bene ex-Club Brugge, in de tweede helft de bordjes op gelijke hoogte zette. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat Izquierdo een gaatje vond na een klasseflits. Zo hield het alsnog de drie punten thuis.

Westerlo - Anderlecht 2-4

7' Teodorczyk 0-1, 10' Strandberg 1-1, 15' Stanciu 1-2, 42' Dendoncker 1-3, 49' Tielemans 1-4, 60' Ganvoula 2-4

In 't Kuipje werd er vanavond vlot gescoord. Al na een kwartier stonden er drie doelpunten op het scorebord. Teodorczyk opende de score, maar Club-huurling Strandberg maakte al snel weer gelijk. Stanciu zette Anderlecht echter weer op voorsprong met een knappe kopbal. Door de 1-3 van Dendoncker net voor rust leek de buit al binnen voor Anderlecht. Na de rust ging het nog op dat elan door met de 1-4 van Tielemans. Westerlo kwam echter nog gevaarlijk uit de hoek. Ganvoula zorgde voor de 2-4 en kwam nog enkele keren dichtbij de 3-4. Het bleef echter bij 2-4.

Lokeren - AA Gent 0-0

Gent heeft tegen Lokeren duur puntenverlies geleden. Het kwam niet verder dan een troosteloos gelijkspel. Daar mocht Gent zich nog gelukkig mee prijzen, want Lokeren had de betere kansen. Gent-doelman Kalinic onderscheidde zich echter met enkele mooie reddingen. In het slot viel Gent nog met tien nadat de jonge verdediger De Smet een doorgebroken speler neerhaalde.

STVV - KV Mechelen 2-1

11' Vetokele 1-0, 23' Verdier 1-1, 29' Peeters 2-1

Ook KV Mechelen heeft een zware klap gekregen in de strijd om play-off I. Het ging enigszins verrassend met 2-1 de boot in tegen STVV. Na de nederlaag tegen Westerlo is het al de tweede nederlaag op rij. De wedstrijd begon dan ook dramatisch voor Mechelen. Vetokele bracht STVV snel op voorsprong, meteen daarna kreeg Vitas al zijn tweede gele kaart. Zo moest Mechelen nog 75 minuten verder met tien spelers. Verdier zorgde nog voor de gelijkmaker, maar Peeters scoorde al snel de 2-1. STVV gaf de zege niet meer uit handen.

TAGS  I  club brugge  I   waasland-beveren  I   anderlecht  I   westerlo  I   gent  I   lokeren  I   mechelen  I   stvv