Antwerp wint gekke topper en dient Club Brugge eerste competitienederlaag toe

Zondag 10 november 2019 - 16:34   I   door Redactie

Club Brugge heeft zondagnamiddag zijn eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. Op het veld van Royal Antwerp FC kwam de leider nog wel op voorsprong, maar na rust ging Antwerp op en over Club.

Na een lange studieronde was het Club Brugge dat op voorsprong klom. Schrijvers miste zijn volley bij een goede voorzet van Tau, maar zette Bolat zo wel op het verkeerde been. De 0-1 was een feit en die was niet onverdiend. Op slag van rust werd de wedstrijd tien minuten stilgelegd nadat de thuisfans bierbekertjes op het veld hadden gegooid. Daarna ging de match opnieuw verder.

Na de pauze veranderde het spelbeeld. Antwerp duwde Club Brugge achteruit en dat leverde plots een strafschop op. Mbokani ging gretig over het been van Kossounou en zette ook zelf de elfmeter om: 1-1 en de wedstrijd lag opnieuw volledig open.

Lamkel Zé forceert de 1-2

Club had het niet onder de markt tegen een gretig én potig Antwerp. De bezoekers kwamen er voetballend niet uit en op fysiek vlak verloren ze de strijd van Antwerp. Dat werd duidelijk toen Lamkel Zé zijn rechtstreekse tegenstander Kossounou er zomaar afliep. Lamkel Zé bracht de bal ook nog goed voor en daar was het Mechele die voor de 1-2 zorgde.

Club Brugge probeerde nog een slotoffensief in elkaar te boksen, maar slaagde er niet meer in om Antwerp écht te ontwrichten. Er waren nog enkele opstootjes en gele kaarten, maar doelpunten zagen we niet meer. En zo dient Antwerp Club Brugge zijn eerste competitienederlaag van het seizoen aan.

Poll: Vind jij dit een correct resultaat?